Σεξουαλική παρενόχληση Γερμανού βουλευτή σε δημοσιογράφο

«Ο κορυφαίος υποψήφιος». Με αυτό τον τίτλο το γερμανικό περιοδικό Stern δημοσιεύει σήμερα άρθρο στο οποίο μία από τις δημοσιογράφους του καταγγέλλει τον 67χρονο βουλευτή, Ράινερ Μπρούντερλε, για σεξουαλική παρενόχληση....

Ήδη από την αρχή του κειμένου, η δημοσιογράφος εξηγεί πώς η συνάντηση ενός ρεπόρτερ με έναν βουλευτή μπορεί «να ρίξει φως στον καθημερινό σεξισμό της πολιτικής».
Η 29χρονη δημοσιογράφος Laura Himmelreich, μάλιστα δε διστάζει να γράψει με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα της είπε ο κ Μπρουντέρλε σε μια καθιερωμένη πολιτική εκδήλωση στην οποία και παραβρέθηκε.
«Ο Μπρουντέρλε κοιτάζει επίμονα το στήθος μου. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας, μου πιάνει το χέρι και το φιλάει,. ‘Θα θέλατε μου παραχωρήσετε αυτό τον χορό’, με ρωτάει. Κύριε Μπρουντέρλε, εγώ είμαι δημοσιογράφος και εσείς πολικός, του απαντάω. Εκείνος όμως επιμένει λέγοντας ‘Ναι αλλά η πολιτική εμπλέκεται με τη δημοσιογραφία.’ Καλύτερα να το αφήσουμε στο επαγγελματικό επίπεδο, του λέω και εκείνος με μια αφοπλιστική ηρεμία λέει ‘Ε, όλοι άνθρωποι είμαστε’»
Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία της δημοσιογράφου, παρενέβη ο υπεύθυνος Τύπου του κόμματος και απομάκρυνε τον άσεμνο βουλευτή.
Η διεύθυνση του περιοδικού Stern με τη δημοσίευση αυτού του άρθρου «σπάει ένα ταμπού», ωστόσο η ηγεσία του FDP, από την πλευρά της, καταγγέλλει «τη δημοσιογραφία κάτω από τη ζώνη» και αναφέρει ότι ο γερμανικός Τύπος αρχίζει να μοιάζει σταδιακά με τα βρετανικά ταμπλόιντ. Όσο για τον «ένοχο» Ράινερ Μπρούντερλε, αυτός σιωπά αινιγματικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα