Σερβία: Ήρθη η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης…

Η κυβέρνηση της Σερβίας ήρε στη σημερινή συνεδρίασή της την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε όλη την επικράτεια της χώρας, η οποία ήταν σε ισχύ από τις 15 Μαΐου λόγω των καταστροφικών πλημμυρών...

Τα μέλη της κυβέρνησης ομόφωνα αποφάσισαν την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης σε όλη τη χώρα και ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς πρότεινε να ετοιμαστεί ειδική έκθεση προς ενημέρωση της σερβικής Βουλής
και των πολιτών για τα μέτρα που ελήφθησαν το διάστημα που η Σερβία ήταν αντιμέτωπη με τις πλημμύρες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς ανέφερε ότι μέχρι τώρα εντοπίστηκαν οι σοροί 33 ατόμων. «Είναι τα ακριβή και αληθή στοιχεία που αφορούν ολόκληρη τη Σερβία» δήλωσε ο κ. Στεφάνοβιτς.

Παράλληλα, τόνισε ότι νωρίτερα, σε συνεδρίαση της επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων, αποφασίστηκε πως υπάρχουν οι συνθήκες για την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, η οποία θα παραμείνει σε ισχύ σε δύο πόλεις και 16 δήμους της χώρας.

Ο κ. Βούτσιτς δήλωσε ότι και μετά την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης «θα χρειαστεί μεγάλη συμμετοχή των Υπουργείων Εσωτερικών, Άμυνας, αλλά και ότι τώρα το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς θα αναλάβουν άλλα υπουργεία, πρώτα απ' όλα τα υπουργεία- όπως τα Υπουργεία Ενέργειας, Υγείας, Υποδομών κ.ά.».
Keywords
Τυχαία Θέματα