Σενάρια ανασχηματισμού για μετά τις γιορτές...

Εισηγήσεις για κυβερνητικό ανασχηματισμό αμέσως μετά τις γιορτές έχει δεχθεί τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η προοπτική αυτή αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς στους κόλπους της πρωθυπουργικής...
αυλής, ενώ και ο ίδιος ο κ. Αντώνης Σαμαράς την εξετάζει σοβαρά.
Κεντρικό επιχείρημα εκείνων που στηρίζουν τον ανασχηματισμό είναι πως πρόκειται πλέον για την κατάλληλη συγκυρία, αφού θα δοθεί το μήνυμα της επανεκκίνησης της κυβέρνησης μετά τις δύσκολες κοινοβουλευτικές
διαδικασίες που πέρασαν, ενώ ταυτόχρονα θα αποκτηθεί νέα δυναμική, με φόντο την έναρξη της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στο τραπέζι είναι η πιθανή αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα από τους κ.κ. Μάκη Βορίδη, Χρήστο Σταϊκούρα και Κυριάκο Μητσοτάκη. Επιπλέον, τελευταία έχει επανέλθει δυναμικά και η επιλογή ανασύστασης του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Σε αυτή την περίπτωση ο Γιάννης Στουρνάρας κρατά τη θέση του επί της οδού Νίκης, κρατώντας στο χαρτοφυλάκιό του τις διαπραγματεύσεις με τους τροϊκανούς. Για τη θέση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας έχει ακουστεί το όνομα του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη. Πάντως, σημειώνεται ότι χθες, ο κ. Λαζαρίδης με ανακοίνωσή του διέψευσε παρόμοια σενάρια που τον ήθελαν αντικαταστάτη του κ. Στουρνάρα στο ΥΠΟΙΚ, τονίζοντας ότι «κάποιοι θέλουν να φάνε τον Στουρνάρα».
Πάντως, σημαντικό στοιχείο στην εξίσωση των σχεδιαζόμενων αλλαγών, είναι οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Εξέλιξη που θεωρείται ότι μπορεί να επιφέρει «καραμπόλες» στο εσωτερικό της ΝΔ. Για τον δήμο της Αθήνας έχει επικρατήσει η άποψη να στηριχτεί μια ισχυρή υποψηφιότητα από τον χώρο της Κεντροδεξιάς. Με δεδομένο ότι τις περισσότερες πιθανότητες αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ακολούθως, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.
Keywords
Τυχαία Θέματα