Σε εξέλιξη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για να «κλειδώσουν» τα μέτρα 11,5 δισ. ευρώ

Σε «αγώνα δρόμου» έχει επιδοθεί η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο ώστε να «κλειδώσουν» τα επώδυνα μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ που απαιτεί η τρόικα, με το πακέτο να βρίσκεται επί τάπητος και πάλι στη συνάντηση που έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο
και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου....

Το οικονομικό επιτελείο με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, είχε σύσκεψη σήμερα το πρωί με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, όπου εξετάστηκαν τα εναλλακτικά μέτρα που προτείνουν τα δύο κόμματα ενώ κατ΄ιδίαν συνάντηση είχαν και οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης στη Βουλή.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών είχε έκτακτη σύσκεψη και με τους επικεφαλείς της τρόικας, οι οποίοι διαμηνύουν πως θα παραμείνουν στην χώρα μέχρι να εξειδικευτούν τα νέα μέτρα.
Οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση φέρεται να έχουν συμφωνήσει στην πλειοψηφία των μέτρων που προωθούνται για την εξοικονόμηση των 11,5 δισ. ευρώ, επισημαίνει πηγή η οποία συμμετέχει στις διαβουλεύσεις στο πρακτορείο Reuters.
Αιχμή του δόρατος παραμένουν οι συντάξεις και οι μειώσεις μισθών που αποτελούν το τελευταίο 1,5 δισ. προκειμένου να κλείσει το πακέτο των μέτρων για τη διετία 2013-2014.
Ο δρόμος θα είναι μακρύς και απαιτείται υπομονή και επιμονή, προκειμένου να ανακτηθεί ο χαμένος χρόνος, προειδοποίησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας σημειώνει ότι «η επίτευξη των στόχων του φετεινού προϋπολογισμού και τα αξιόπιστα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια σε συνδυασμό με αποκρατικοποιήσεις, άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων, βελτίωση της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, απεμπλοκή της χρηματοδότησης από την ΕΤΕπ και επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης των επενδύσεων, μπορούν να συναρθρώσουν τη δημοσιονομική προσαρμογή και ανάπτυξη, επαναφέροντας την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης».
Keywords
Τυχαία Θέματα