Σε διαθεσιμότητα τραπεζίτης για κάλυψη φοροφυγάδων

Στέλεχος της ελβετικής τράπεζας Frey & Co έθεσε σε διαθεσιμότητα στέλεχός της. Διώκεται από την αμερικανική δικαιοσύνη... Η ελβετική τράπεζα Frey & Co έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Στέφαν Μπουκ, διευθυντή του τμήματος Υπηρεσιών Διαχείρισης Περιουσίας της, οποίος κατηγορείται από την αμερικανική δικαιοσύνη ότι συνέργησε σε φοροδιαφυγή από μέρους πελατών της.
Η τράπεζα,
η οποία εδρεύει στη Ζυρίχη, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της ότι η απόφαση της διεύθυνσής της δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως παραδοχή από μέρους της πως θεωρεί τον Μπουκ ένοχο, τονίζοντας ότι θα τον υποστηρίξει στη νομική διαδικασία σε βάρος του.
«Ο κ. Στέφαν Μπουκ τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την άσκηση των καθηκότων του διευθυντή των τραπεζικών υπηρεσιών διαχείρισης περιουσίας και από το διοικητικό συμβούλιό της, ώστε να μπορεί να έχει τον απαραίτητο χρόνο να καταρτίσει την υπεράσπιση του απέναντι στις κατηγορίες σε βάρος του ενώπιον του δικαστηρίου της περιφέρειας της Νέας Υόρκης», ανέφερε η ανακοίνωση.
Η τράπεζα Frey & Co υπενθύμισε ότι ο Μπουκ χαίρει του τεκμηρίου της αθωότητας μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
Την περασμένη Τρίτη, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Νέας Υόρκης Πριτ Μπαχάρα απήγγειλε επίσημα κατηγορίες σε βάρος του Μπουκ, καθώς και σε βάρος μέλους του ελβετικού δικηγορικού γραφείου Νίντερερ-Κραφτ-Φράι, για συνωμοσία με Αμερικανούς φορολογούμενους ώστε να αποταμιεύονται σε μυστικούς λογαριασμούς εκατομμύρια δολάρια στην Ελβετία και σε άλλες χώρες, ώστε να φοροαποφεύγουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα