ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ....

Σαν σήμερα το 2000 το ΠΑΣΟΚ κερδίζει στις εθνικές βουλευτικές εκλογές και αναλαμβάνει την κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη.1413 - Ο Ερρίκος Ε' στέφεται βασιλιάς της Αγγλίας.1440 - Ο Χριστόφορος της Βαυαρίας γίνεται βασιλιάς...
της Δανίας.1609 - Ογδοηκονταετής Πόλεμος: η Ισπανική Αποικιακή Αυτοκρατορία και η Ολλανδική Δημοκρατία υπογράφουν τη Συνθήκη της Αμβέρσας σε μία ανακωχή που διήρκησε 12 χρόνια.

1682 - Ο Ρενέ-Ρομπέρ
Καβελιέ ντε λα Σαλ ανακαλύπτει τις εκβολές του ποταμού Μισσισσιππή, διεκδικεί την περιοχή για τη Γαλλία και την ονομάζει Λουιζιάνα.

1865 - Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος: ο Ρόμπερτ Λη παραδίδει το στρατό της Βόρειας Βιρτζίνια στον Οδυσσέα Γκραντ, τερματίζοντας ουσιαστικά τον πόλεμο.

1867 - Η Γερουσία των Η.Π.Α. επικυρώνει τη συνθήκη με τη Ρωσία για την αγορά της Αλάσκας.

1940 - Η Γερμανία εισβάλλει ταυτόχρονα σε Δανία και Νορβηγία.

1951 - Ο Βασιλεύς των Ελλήνων Παύλος Α΄ εγκαινιάζει τον επί ενοικίω ραδιοφωνικό πομπό των 50 kW που τοποθετήθηκε στα Νέα Λιόσια.

1960 - Το ΝΑΤΟ αποφασίζει την εγκατάσταση στην Κρήτη του Κέντρου Εκπαιδεύσεως κατευθυνόμενων βλημάτων μικρού βεληνεκούς.

1969 - Το κατασκευασμένο στη Βρεττανία αεροπλάνο "Κονκόρντ 002" εκτελεί την παρθενική του πτήση από το Φλίντον στο αεροδρόμιο Φαίρφορντ της ΡΑΦ.

1999 - Ο Ισμαήλ Ομάρ Γκουέλεχ εκλέγεται για πρώτη φορά πρόεδρος του Τζιμπουτί.

2000 - Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει στις εθνικές βουλευτικές εκλογές και αναλαμβάνει την κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη.

2003 - Η Βαγδάτη καταλαμβάνεται από τον αμερικανικό στρατό.
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΑΝ, ΣΗΜΕΡΑ,san, simera