ΣΑΜΑΡΑΣ : ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ...

«Τα ψέματα τελείωσαν, τα «παίγνια» τελείωσαν, ο τζόγος με το μέλλον της χώρας τελείωσε, η ώρα της ευθύνης έφτασε! Με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας δεν μπορεί να παίζει κανείς. Και κυρίως δεν μπορεί να παίζει εξαπατώντας τον ελληνικό λαό. Στο όνομα ιδεοληψιών που έχουν χρεοκοπήσει παντού στον κόσμο...

αναφέρει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο
Αντώνης Σαμαράς χαρακτηρίζει καταστροφή για τη χώρα την έξοδο από το ευρώ και καλεί τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα να δημιουργήσουν κοινό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση στην περίπτωση που αρνηθεί την εθνική συνεννόηση που συνεχώς προτείνει η ΝΔ.

«Αν δεν το μπορεί ή αν δεν το θέλει, η πρόταση της μεγάλης συνεννόησης ισχύει για όλους τους άλλους. Όταν η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, δεν μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό να ολιγωρούν ή να διστάζουν. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους ανεύθυνους, τους μαθητευόμενους μάγους ή τους ακραίους, μια ολόκληρη χώρα στην καταστροφή. Τώρα είναι η ώρα ευθύνης για όλους. Δημοκρατία δεν σημαίνει δημαγωγία, δεν σημαίνει διχαστικά συνθήματα. Δημοκρατία σημαίνει ευθύνη! Και όποιος την αντέχει να την αναλάβει….», υπογραμμίζει.

Παράλληλα εκτιμά πως μπορεί ακόμα να αναστραφεί το κλίμα περιορίζοντας το μεγάλο κράτος αντί της επιβολής νέων φόρων. «Φέρνει στην χώρα φοροκαταιγίδα γιατί παίρνει πίσω τις μεταρρυθμίσεις, ακυρώνει ιδιωτικοποιήσεις και ξαναχτίζει το μεγάλο κομματικό κράτος. Μπορούμε ακόμα να ανατρέψουμε αυτό το αδιέξοδο, δίνοντας νέα ώθηση στις μεταρρυθμίσεις, προωθώντας ακόμα ταχύτερα τις αποκρατικοποιήσεις και επιλέγοντας ξεκάθαρα τον περιορισμό του μεγάλου κράτους αντί για νέους φόρους».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται στους λανθασμένους χειρισμούς της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές τονίζοντας: «Η πρώτη φορά Αριστερά μας έφερε μέσα σε πέντε μήνες πολύ κοντά στην χρεοκοπία. Και πολύ κοντά στην έξοδο από το ευρώ. Και τώρα αντιμετωπίζει το εφιαλτικό δίλημμα: Μια πολύ κακή συμφωνία ή μια ολέθρια χρεοκοπία, με ή χωρίς έξοδο από το ευρώ. Η δική της ευθύνη είναι τεράστια. Αλλά και η δική μας ευθύνη όσων θέλουμε να αποτρέψουμε την χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ είναι επίσης μεγάλη».
Keywords
Τυχαία Θέματα