Ρωσικό μήνυμα για την ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ

Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες απέστειλε ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας από το βήμα του 1ου ελληνορωσικού φόρουμ στη Θεσσαλονίκη....

Ο κ. Αλεξέι Ποπόφ αναφερόμενος στις υπο ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ είπε πως «αν τελικά επικρατήσουν τα επιχειρηματικά κριτήρια» υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δύο εταιρίες να περιέλθουν στις ρωσικές επιχειρήσεις «Gazprom» και «Sintez», δεν
θέλησε όμως να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως «ιστορικό επίτευγμα» το γεγονός ότι, όπως υποστήριξε, το 2012, η Ρωσία ξεπέρασε για πρώτη φορά τη Γερμανία στη λίστα των εμπορικών εταίρων της Ελλάδας, καταλαμβάνοντας πλέον την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, ο οποίος επικαλέστηκε στοιχεία της ρωσικής στατιστικής υπηρεσίας, ο όγκος του διμερούς εμπορίου Ελλάδας-Ρωσίας αυξήθηκε πέρυσι κατά 25% και έφτασε στα 6,58 δισ. ευρώ.

Κατά τον κ.Ποπόφ, τέλος, η ροή Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 13% το 2012 και οι αφίξεις ξεπέρασαν τις 700.000, σημαντικό μέρος των οποίων αφορούσε την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Ο ίδιος, μιλώντας ελληνικά, επισήμανε ότι, τόσο παραδοσιακά, όσο και σήμερα, η Ρωσία ενδιαφέρεται «για την ύπαρξη μιας Ελλάδας με σταθερή οικονομία, ως μια φιλική χώρα και συνέταιρο στις οικονομικές της σχέσεις».

Επιβεβαίωσε, τέλος, ότι στο τέλος Μαΐου πρόκειται να ξεκινήσουν πτήσεις από την Αλεξανδρούπολη προς τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, γεγονός που θα αναζωογονήσει τον τουρισμό και τη Θράκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα