Πυρά Σγουρού κατά ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ανταλλαγή έντονων χαρακτηρισμών και αλληλοκατηγοριών μεταξύ του περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού και της ΠΟΕ-ΟΤΑ πυροδότησε η αποκάλυψη, την προηγούμενη Παρασκευή, του υπουργού Εσωτερικών, ότι υπάλληλος του ΕΔΣΝΑ συνέχιζε να εργάζεται κανονικά στον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής αν και εναντίον του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση....

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε σημερινή ανακοίνωσή της κατηγορεί τον Γιάννη Σγουρό ότι «συγκάλυπτε την υπόθεση
και προστάτευε τον υπάλληλο». Υποστηρίζει μάλιστα ότι «είχε αποστείλει πριν έναν χρόνο στον πρόεδρο του ΕΣΔΝΑ ανώνυμες καταγγελίες για ποινικά αδικήματα σε βάρος του υπαλλήλου, ζητώντας τη διερεύνησή τους, ωστόσο ο Γιάννης Σγουρός συγκάλυπτε την υπόθεση και προστάτευε τον υπάλληλο».
Μάλιστα, αποδίδει κατηγορίες και σε άλλους εμπλεκόμενους, καθώς σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, τα στοιχεία είχαν κοινοποιηθεί και σε άλλους φορείς όπως στον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή και στον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
«Όλοι τους τήρησαν μία ιδιότυπη "ομερτά" και "κάλυψαν" την υπόθεση», σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Η απάντηση Σγουρού
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός, στην απάντησή του σημειώνει ότι προέβη «το πρωί σε σοβαρότατες καταγγελίες σε βάρος στελέχους της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο διοίκησής της και ο οποίος χρησιμοποιεί για ιδιωτική του χρήση, τζιπ ιδιοκτησίας της ιδιωτικής εταιρείας που εκτελεί τις εργασίες στον ΧΥΤΑ Φυλής».
Υποστηρίζει ότι «ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ομάδα του τρομοκρατούσαν στο παρελθόν συστηματικά τους εργαζομένους στον Σύνδεσμο, φτάνοντας και σε κατάπτυστες ενέργειες, κυριολεκτικά ακατανόμαστες, και συγκεκριμένα στο σημείο να αφοδεύουν έξω από γραφεία».
Και συμπληρώνει: «Όσον αφορά στα γλυκά μάτια που κάνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Εσωτερικών, βοά ο χώρος των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών παρατάξεων για τους συνδικαλιστές της γραβάτας».
Ο υπάλληλος τέθηκε σε αργία το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά την κοινοποίηση από τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δημήτρη Καλογερόπουλο, εγγράφου, με το οποίο γνωστοποιήθηκε η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.
Ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε σχετικά:
«Η υπόθεση ξεκίνησε το 2011, πριν καν αναλάβω Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ. Έφτασε επίσημα στο γραφείο μου μετά από δυόμισι χρόνια σήμερα στις 15.00 το μεσημέρι. Και κάποιοι έχουν το θράσος να κατηγορούν εμένα για καθυστέρηση στον πειθαρχικό έλεγχο. Θα πρότεινα να κάνουν τον ορό της αλήθειας. Σήμερα ήρθε το επίσημο έγγραφο στον ΕΔΣΝΑ, σήμερα τέθηκε σε αργία ο υπάλληλος. Είμαι περίεργος να δω αν οι "θεματοφύλακες" της νομιμότητας και της διαφάνειας θα αναζητήσουν ευθύνες γι αυτή την καθυστέρηση στην ενημέρωσή μας. Θα αναζητήσει κανείς ευθύνες για να βρει ποιος "έπνιξε" το έγγραφο; Εγώ την καταγγελία που είχα στις 14 Ιανουαρίου 2013, τη διαβίβασα στην Εισαγγελία στις 16 Ιανουαρίου».
Πηγή: ΑΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα