Πρωτοσέλιδο η Ελλάδα στα ξένα οικονομικά ΜΜΕ

«Η Ελλάδα μπροστά σε ‘δραματικό δίλημμα’, «Οι ελληνικές ελπίδες διάσωσης αυξάνονται εν μέσω εκχώρησης δικαιωμάτων από την ΕΚΤ», «Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναζητά λύση για τη δανειακή σύμβαση και ανάμεσα σε πολιτικούς καυγάδες» είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους που «παίζουν» στα διεθνή πρακτορεία και αφορούν στα εν Ελλάδι τεκταινόμενα.....

Το
MarketWatch επικεντρώνεται - σε τι άλλο - από την «υπέρβαση» των χρονικών περιθωρίων από ελληνικής πλευράς, τα οποία είχε θέσει η τρόικα για την παράδοση του τελικού κειμένου της συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και το πακέτο στήριξης.
Ταυτόχρονα, επισημαίνει πως, παρόλη την καθυστέρηση η λύση μοιάζει κοντά, μια και η ΕΚΤ συμφώνησε να ανταλλάξει ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου σε χαμηλότερη από την αρχική τους αξία, σε μια προσπάθεια να μειωθεί το βάρος του χρέους της χώρας (Ελλάδας).
Το Bloomberg εστιάζει στον Έλληνα πρωθυπουργό και τις προσπάθειές του για διαπραγμάτευση των όρων της τρόικα με τους πολιτικούς αρχηγούς ενώ παράλληλα επιθυμεί τη μη επιδείνωση της υπάρχουσας κρίσης και τη μη εξάπλωσή της εκτός ελληνικών συνόρων.

Επιπλέον, το αμερικανικό πρακτορείο κάνει λόγο για «βιασύνη» Παπαδήμου ώστε, δανειστές και λοιποί εταίροι της ευρωζώνης να μην μας πάρουν με ακόμα χειρότερο μάτι, εξαιτίας και της πρόσφατης «κατάλυσης» των χρονικών περιθωρίων.

Τέλος, στην ιστοσελίδα του CNN money, μιλάνε για «δραματικό δίλημμα» αναφερόμενοι στις αποφάσεις που πρέπει να πάρουν οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι, αφενός πρέπει να φέρουν χρήματα στη χώρα, αφετέρου πρέπει να στερήσουν ακόμα περισσότερα από το λαό της πατρίδας τους για να καταφέρουν να τους δώσουν τα… μειωμένα που θα συμφωνήσουν με την τρόικα.
Το σίγουρο είναι ότι διεθνής τύπος, αγορές, επενδυτές και ομολογιούχοι εντός και εκτός συνόρων βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής. Η τελική απόφαση της Ελλάδας αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπικό, ευρωπαϊκό και ευρύτερο τοπίο, σε οικονομικό επίπεδο και να διασφαλίσει τη δόση των 130 δισ. στη χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα