Πρωτομαγιά χωρίς πλοία και τρένα



Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία μεθαύριο Μεγάλη Τετάρτη, ενώ ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την εργατική Πρωτομαγιά....

ΓΣΕΕ,
ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί της Πρωτομαγιάς, ενώ συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος.

Οι φετινές κινητοποιήσεις συμπίπτουν με τη Μεγάλη Εβδομάδα, αναγκάζοντας έτσι πολλούς εκδρομείς να αλλάξουν τα σχέδιά τους εν όψει του Πάσχα, αφού πλοία και τρένα δεν θα πραγματοποιήσουν κανένα δρομολόγιο καθώς τόσο η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
Συγκεκριμένα, τα πλοία θα δέσουν κάβους από τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τρίτης προς Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τετάρτης προς Μεγάλη Πέμπτη.

Εκτακτα δρομολόγια
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια και αλλαγές ωρών αναχώρησης προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εκδρομείς.

Οσοι έχουν εκδώσει εισιτήρια προς τα νησιά για την Πρωτομαγιά καλούνται να επικοινωνήσουν με τους ταξιδιωτικούς τους πράκτορες.

Με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρέπει να επικοινωνήσουν και οι επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με τρένο μεθαύριο καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο εξαιτίας της απεργίας των σιδηροδρομικών, οι οποίοι αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρομικών εταιρειών, στη διαθεσιμότητα και στις απολύσεις και απαιτούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών, αφού ακινητοποιημένοι τη Μεγάλη Τετάρτη θα μείνουν και οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Στάσεις εργασίας έχουν προγραμματίσει και οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας, ενώ από τις 9 το πρωί θα ξεκινήσουν μεθαύριο τα δρομολόγια του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου. Δρομολόγια θα πραγματοποιούνται μόνο μέχρι τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας καθώς οι συρμοί δεν θα φτάνουν έως το αεροδρόμιο.
Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς ζητούν, μεταξύ άλλων, την άρση της πολιτικής επιστράτευσης που είχε επιβληθεί ύστερα από τις απεργίες του προηγούμενου χειμώνα.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα
Πλοία, σιδηρόδρομος, προαστιακός: 24ωρη απεργία.
Λεωφορεία, τρόλεϊ:Θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Μετρό: Θα ξεκινήσει δρομολόγια από τις 9 το πρωί και θα τερματίζει στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.
Ηλεκτρικός: Θα ξεκινήσει δρομολόγια από τις 9 το πρωί.
Keywords
Τυχαία Θέματα