Πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευ. Βενιζέλο…


Συνεδριάζει στις 15.00 ηΚοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά υπό την προεδρία του ΕυάγγελουΒενιζέλου, ο οποίος ανέλαβε και επισήμως χθες τα ηνία του Κινήματος, ενώπαραιτήθηκε από τις θέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργούΟικονομικών.Με επιστολή του χθες προς τον πρόεδρο της Βουλής ΦίλιπποΠετσάλνικο, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ευάγγελος Βενιζέλος όρισε εκ νέουκοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Κινήματος τους βουλευτές Πέτρο Ευθυμίου,Χρήστο Πρωτόπαπα και Μανώλη Μπεντενιώτη. Kατά την τελετή... παράδοσης- παραλαβής που πραγματοποιήθηκε χθες στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος στηνΙπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου για την προσφορά τουκαι σημείωσε ότι οι απλοί πολίτες έδωσαν στο ΠΑΣΟΚ ένα «μάθημα αντοχής, ελπίδαςκαι προοπτικής», ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όσους στήριξαν τηνπροσπάθεια.
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότιτώρα που βρισκόμαστε στο μεταίχμιο, καθώς «η κρίση συναντάει την ελπίδα»,πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία. «Πρέπει να επανιδρύσουμε την παράταξη, τηνχώρα και την Ευρώπη», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας την σημερινή Ευρώπη,«μονόχρωμη, συντηρητική και με αργά αντανακλαστικά», υπογραμμίζοντας, ωστόσο,ότι πουθενά αλλού δεν θα βρούμε το πλαίσιο για να διαμορφώσουμε προοδευτικούςσυσχετισμούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα