«Πράσινο φως» στο υπουργικό για εφαρμοστικό – PSI…


Εγκρίθηκαν την Τρίτη απότο υπουργικό συμβούλιο ο εφαρμοστικός νόμος και το νομοσχέδιο για το PSI, τοοποίο και κατατέθηκε στη Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος, ώστε ναψηφισθεί την Πέμπτη. Ειδικότερα, τοσυνταξιοδοτικό νομοσχέδιο, καθώς και το νομοσχέδιο για τους «κανόνεςτροποποιήσεως τίτλων, εκδόσεως ή εγγυήσεως του Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνίατων
Ομολογιούχων» (PSI) κατατέθηκαν την Τρίτη το βράδυ στη Βουλή....

Το νομοσχέδιο για το PSIεισάγεται την Τετάρτη προς συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών, ενώ στηνΕπιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων θα συζητηθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.Η δημόσια πρόταση για την ανταλλαγή των ομολόγων αναμένεται την Παρασκευή, ενώστο νομοσχέδιο εισάγoνται ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs).
Θα ακολουθήσει την Τρίτη28 Φεβρουαρίου η ψήφιση του νομοσχεδίου, που αφορά στις προαπαιτούμενεςενέργειες οι οποίες σχετίζονται με τη μείωση των δαπανών στα υπουργεία, τασυνταξιοδοτικά και τη συγχώνευση ιδρυμάτων.
Η συμφωνία για τη νέαδανειακή σύμβαση στο Eurogroup βρέθηκε όπως αναμενόταν στο επίκεντρο στηνΟλομέλεια της Βουλής. Στη διάρκεια συζήτησης επί των άρθρων του νομοσχεδίου γιατην απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς που κατατέθηκε τη Δευτέρα, η ΝΔεξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και την επιστολή Τσίπρα στουςευρωπαίους ηγέτες με την οποία τονίζει ότι μετεκλογικά δεν θα τηρηθούν οισυμφωνίες.
Παράλληλα, ο ΛΑΟΣ εξέφρασετην αντίθεσή του στη συμφωνία των Βρυξελλών, με τον κοινοβουλευτικό τουεκπρόσωπο, Αλέκο Χρυσανθακόπουλο να δηλώνει πως «αυτό που ενέχει σοβαρούςκινδύνους για τη χώρα, δεν είναι η Αριστερά, αλλά ο άκρατοςνεοφιλελευθερισμός». Την απόφαση του να καταψηφίσει τον εφαρμοστικό νόμοανακοίνωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική στους κ.Παπαδήμο, Παπανδρέου και Σαμαρά.
Από την πλευρά του, ουπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης απάντησε στις δηλώσεις Καρατζαφέρης ότι είναι«ρίψασπις» δηλώνοντας ότι η συμφωνία για τη νέα σύμβαση συμφωνήθηκε από τρειςαρχηγούς και δεν είναι ο ίδιος που δεν είναι συνεπής στις θέσεις του.
Αισιόδοξος ότι η ελληνικήοικονομία θα ξεπεράσει την κρίση και από το 2013 θα επανέλθει σε ανάπτυξη εμφανίστηκεο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο,τονίζοντας ωστόσο την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων.
Ως μια νέα ευκαιρία, «τηνοποία πρέπει να αξιοποιήσουμε ακόμα και στο επίπεδο της ψυχολογίας, να σταθούμεόρθιοι και να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος», χαρακτήρισε στο μεταξύ την απόφασητου Eurogroup για το νέο πακέτο βοηθείας και την απομείωση του ελληνικού χρέουςο υπουργός Οικονομικών.
Keywords
Τυχαία Θέματα