ΠΩΣ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΡΟΩΡΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΘΕΡΙΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ...

Η λήξη της παρούσας συνόδου της Βουλής και η έναρξη των θερινών τμημάτων από 16 Ιουνίου προβλέπεται στο Προεδρικό Διάταγμα που θυροκολλήθηκε σήμερα το απόγευμα...

Ως εκ τούτου αναβάλλονται οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής.
Ανεπισήμως, κυβερνητικοί παράγοντες σημείωναν ότι ο νομοθετικός προγραμματισμός δεν περιλαμβάνει σχέδια νόμου που να απαιτούν Ολομέλεια,
υποστηρίζοντας με τον τρόπο αυτό την πρόωρη διακοπή της που θα γινόταν ούτως ή άλλως σε περίπου 15-20 ημέρες.
Ωστόσο, με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται οι πιθανές αναταράξεις που θα προκαλέσει ο επικείμενος ανασχηματισμός εντός της ΚΟ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Είναι ενδεικτική η φράση παλαιού βουλευτή της συγκυβέρνησης που είπε πως «ένας ανασχηματισμός δημιουργεί συνήθως περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει».
Πάντως, από από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε τις συγκεκριμένες προθέσεις της κυβέρνησης και πρόσθεσε πως «εάν η κυβέρνηση θέλει να κλείσει την Βουλή πρέπει να το κάνει μόνο για εκλογές».
Υποστήριξε ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει «πολιτικά το δικαίωμα να προχωρήσει σε εσπευσμένο κλείσιμο της Βουλής καθώς κρίσιμα νομοσχέδια όπως αυτό για τον αιγιαλό θα πάνε στα θερινά τμήματα», κάτι που χαρακτήρισε απαράδεκτο.
Μίλησε ακόμα για παραπομπή στο φθινόπωρο των υποθέσεων άρσης ασυλίας βουλευτών που εκκρεμούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα