ΠΟΠΕΚ: Το υπουργείο Οικονομικών απέτυχε στα δημόσια έσοδα

Για «Βατερλό» και αποτυχημένη προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών για αύξηση των δημοσίων εσόδων, χωρίς παράλληλα να αποτραπούν τα λαθρεμπορικά φαινόμενο, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων όσον αφορά την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης...
Σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, η εξίσωση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης
με αυτόν του πετρελαίου κίνησης είχε ως αποτέλεσμα τα δημόσια έσοδα όχι μόνο να αυξηθούν, αλλά αντιθέτως να μειωθούν. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, από τις 15 Οκτωβρίου του 2012 έως σήμερα τα δημόσια έσοδα μειώθηκαν κατά τουλάχιστον 292 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Επιπλέον, η ΠΟΠΕΚ υποστηρίζει πως αν μειωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης εντός του Απριλίου και παραταθεί η περίοδος προμήθειας πετρελαίου έως τις 15 Μαΐου, τότε θα υπάρξει μια άμεση δημοσιονομική ωφέλεια άνω των 150 εκατομμυρίων ευρώ.

«Η πρόβλεψη αυτή στηρίζεται στα δεδομένα των μηνών Μαρτίου και Απριλίου 2012, όταν οι καταναλωτές λόγω της ανακοίνωσης της αυξήσεως της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης την επόμενη χειμερινή περίοδο προέβησαν σε μαζικές αγορές πετρελαίου θέρμανσης, οι οποίες ανήλθαν σε 650.000 m3. Την ίδια διάθεση εμφανίζουν και σήμερα, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός των συνεχών ερωτημάτων τους για το εάν θα μειωθεί έστω και τώρα το πετρέλαιο θέρμανσης, και αν θα δοθεί χρονική παράταση ώστε να γεμίσουν τις δεξαμενές τους» τονίζει η ΠΟΠΕΚ.
Keywords
Τυχαία Θέματα