Ποδηλατοδρομία μαθητών και γονέων γύρω από τις φυλακές Κορυδαλλού

Ποδηλατοδρομία γύρω από τις φυλακές Κορυδαλλού, διοργανώνουν την Κυριακή, 7 Απριλίου, στις 10.30, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και οι μαθητές των σχολείων του δήμου, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τη συνεχιζόμενη παρουσία του σωφρονιστικού καταστήματος στην περιοχή....

«Αφού μας κάνουν τη ζωή ποδήλατο, κάνουμε ποδηλατοδρομία!» είναι το σύνθημα της δράσης η οποία περιλαμβάνει πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30
στην οδό Γρ. Λαμπράκη, απέναντι από το δημαρχείο και η ποδηλατοδρομία θα ξεκινήσει στις 11.00. Οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν την εξής διαδρομή: Γρηγορίου Λαμπράκη, Άγγελου Σικελιανού, Αριστάρχου, Σολωμού, Πλαταιών, με επιστροφή και κατάληξη στην είσοδο των φυλακών. Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις και τα σχολεία που βρίσκονται δίπλα στις φυλακές.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, τον Μάιο του 2008 οι κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκαν στο νέο σωφρονιστικό κατάστημα στον Ελαιώνα Θηβών. Στην έκταση των 10 στρεμμάτων που παραχωρήθηκαν στον δήμο γίνονται, ήδη, εργασίες κατεδάφισης ενώ ο δήμος Κορυδαλλού περιμένει από την πολιτεία την απομάκρυνση των κρατουμένων και από τα υπόλοιπα κτίρια των φυλακών.

Επίσης, ο δήμος διαθέτει μελέτη για την ανάπλαση της έκτασης των γυναικείων φυλακών, ενώ, έχει κατατεθεί σχετική πρόταση στο πρόγραμμα «Βιοκλιματικές αναβαθμίσεις ανοιχτών δημοσίων χώρων» που έχει προκηρύξει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα