Πλοίο μετέφερε κουβανικά όπλα

Η επιθεώρηση του βορειοκορεάτικου πλοίου, το οποίο ακινητοποιήθηκε στη διώρυγα του Παναμά μεταφέροντας κουβανικά όπλα, ολοκληρώθηκε χθες, ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, Χοσέ Ραούλ Μουλίνο...

Η επιθεώρηση του φορτηγού πλοίου Τσονγκ Τσον Γκανγκ ολοκληρώθηκε μία μόλις ημέρα πριν την άφιξη των επιθεωρητών του ΟΗΕ στον Παναμά, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Μουλίνο.

Επιπλέον όπλα,
μεταξύ των οποίων και μπαζούκα, ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό TVN ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας, Χαβιέρ Καραμπάλο.

Το πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από την Κούβα με προορισμό τη Βόρεια Κορέα, ακινητοποιήθηκε ενώ διερχόταν από τη διώρυγα του Παναμά στα μέσα Ιουλίου. Οι επιθεωρητές ανακάλυψαν αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, εξαρτήματα πυραύλων και δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου MiG-21 κρυμμένα κάτω από κιβώτια ζάχαρης.

Η κουβανική κυβέρνηση υποστήριξε πως τα όπλα είχαν προορισμό τη Βόρεια Κορέα με σκοπό να επισκευαστούν και στη συνέχεια να επιστρέψουν στην Κούβα.

Ωστόσο, το φορτίο ενδέχεται να παραβιάζει μια σειρά κυρώσεων του ΟΗΕ που είχαν επιβληθεί στη Βόρεια Κορέα το 2006 και σχετίζονται με το πυρηνικό της πρόγραμμα. Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ ήταν προγραμματισμένο να φθάσουν στον Παναμά σήμερα και την Τρίτη να επιθεωρήσουν το πλοίο και τα όπλα που ανακαλύφθηκαν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα