«Πήγε στη Χρυσή Αυγή για το χαρτζιλίκι» αποκαλύπτουν φίλοι του Γιώργου Ρουπακιά – «Ήμουν σε άμυνα» λέει τώρα ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα

Τα τελευταία δυο χρόνια «έμπλεξε» με τη Χρυσή Αυγή ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο 45χρονος που μαχαίρωσε και σκότωσε τον 34χρονο Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη.....

Μια δολοφονία με πολιτικά κίνητρα. Αντι-φασίστας το θύμα, μέλος της Χρυσής Αυγής ο θύτης. Το παραδέχτηκε ο 45χρονος δράστης, ο Γιώργος Ρουπακιάς, από την πρώτη στιγμή. Το κόμμα, αρνήθηκε
κάθε σχέση μαζί του. Αλλά εκείνος όχι. Είχε πάει σε κατασκηνώσεις της Χρυσής Αυγής και όπως είπε «πήγαινε συχνά κάθε εβδομάδα στα γραφεία της».

«Ήμουν σε άμυνα, με περικύκλωσαν και τράβηξα μαχαίρι για να αμυνθώ» είπε στην απολογία του ο 45χρονος, ο γιος των μεταναστών από τη Γερμανία, ο πατέρας δυο παιδιών, μιας μαθήτριας Λυκείου και ενός αγοριού που είναι φαντάρος, ο άνθρωπος που έκοψε το νήμα της ζωής ενός νέου με μια μαχαιριά στην καρδιά.

Μόνο που από τις μαρτυρίες, η αντίδρασή του δε φαίνεται να οφείλεται σε... ανάγκη επιβίωσης ή αυτοάμυνας. Έδρασε ψυχρά, προκύπτει από τις μαρτυρίες. Μπήκε ανάποδα στο δρόμο, έβγαλε μαχαίρι και το κάρφωσε στο στήθος του 34χρονος Παύλου Φύσσα. “Ήταν ένα επαγγελματικό χτύπημα” και ήταν “ένα χτύπημα που δηλώνει πρόθεση να σκοτώσει” περιγράφουν έμπειροι γιατροί. Η δική του εκδοχή, βέβαια, είναι εντελώς διαφορετική...

Ο Γιώργος Ρουπακιάς σε κατασκήνωση της Χρυσής Αυγής
«Έπαιρνε μεροκάματο, ίσως γι’ αυτό πήγε» «Ο Γιώργος έπαιρνε μεροκάματα από τη Χρυσή Αυγή όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Δούλευε στο κυλικείο των γραφείων του κόμματος, όπως και η γυναίκα του που δούλευε σαν καθαρίστρια αλλά και η κόρη του. Συμμετείχε σε διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής αλλά και σε άλλες κινήσεις της τοπικής οργάνωσης και έπαιρνε λίγα χρήματα», αποκαλύπτει στενός φίλος του 45χρονου στο Βήμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «παλιά υποστήριζε άλλο πολιτικό κόμμα και μας έλεγε ότι πήγε στην Χρυσή Αυγή για το χαρτζιλίκι. Ίσως η οικονομική εξάρτηση από την τοπική οργάνωση τον ώθησε να πάει στο σημείο της συμπλοκής. Όμως είναι αδιανόητο ότι τράβηξε μαχαίρι και σκότωσε τον άτυχο άνθρωπο. Ο Γιώργος μάς έδειχνε πάντα ότι ήθελε να αποφεύγει τους καυγάδες…».

Φιλότιμος και συνεπής Ένας συνάδελφος του 45χρονου δήλωσε στο Βήμα πως «ο Γιώργος ήταν πάντα φιλότιμος και συνεπής στην δουλειά του, άνθρωπος της παρέας και μακριά από διαπληκτισμούς. Μία φορά γινόταν καυγάς έξω από την εταιρεία πετρελαιοειδών και θυμάμαι ότι κρύφτηκε για να μην μπλέξει... Παλιά ήταν άλλου κόμματος αλλά πριν από περίπου δύο χρόνια άρχισε να μπλέκει με την Χρυσή Αυγή.
Όταν τον ρωτήσαμε πού οφείλεται αυτή η μεταστροφή του μας εξήγησε ότι το έκανε για να συμπληρώνει το εισόδημά του, γιατί δεν ήθελε να λείπει τίποτα από την οικογένειά του. Γι' αυτό και είχε βάλει και τους δικούς του να δουλεύουν περιστασιακά εκεί.

Όπως μας δήλωνε το μόνο που την ενδιέφερε πια ήταν μόνο η …ΑΕΚ που δήλωνε φανατικός οπαδός της και τίποτα άλλο. Το τελευταίο διάστημα προσπαθούσε να συγκεντρώσει χρήματα για πρόβλημα με την όραση που αντιμετώπιζε στενός συγγενής του. Όμως πραγματικά απορούμε πως αυτός ο φαινομενικά φιλήσυχος άνθρωπος είχε το μαχαίρι στο αυτοκίνητό του και σκότωσε με τέτοια ευκολία….».
Keywords
Τυχαία Θέματα