Περιμένουν οδηγίες...

Οδηγίες αναμένουν οι γραμματείς των υπουργείων που είχαν διοριστεί από το 2009. Δεν ξέρουν αν πρέπει να παραιτηθούν μαζικά ή αν πρέπει να περιμένουν οδηγίες από την Ιπποκράτους, αφού το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στην κυβέρνηση. Όπως θυμίζουν ΤΑ ΝΕΑ, η πλειονότητα είχε επιλεγεί μέσω του πρωτοποριακού open.gov. Αυτό όμως δεν ακυρώνει το γεγονός ότι διορίστηκαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
σε πολιτικές θέσεις ευθύνης....
Το ζήτημα της παραμονής τους ή όχι στα υπουργεία θέτει με επιστολή του προς τον Βαγγέλη Βενιζέλο και προς όλους τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς υπουργείων ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας.Ο Γιώργος Καλατζής επισημαίνει ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν μετείχε στην κυβέρνηση, η παραίτησή τους θα ήταν «αυτονόητη και επιβεβλημένη».Και παραθέτει τα καυτά διλήμματα. Μία επιλογή, σημειώνει, είναι αυτή της μαζικής παραίτησης, αλλά τότε, τι μήνυμα θα έδινε το ΠΑΣΟΚ; Από την άλλη, αν παραμείνουν, τι θα γίνει με την εφαρμογή πολιτικών που ακυρώνουν ¨θεμελιώδης πολιτικές επιλογές» κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.Ο κ. Καλατζής ζητά ακόμη μία κατευθυντήριες γραμμές για το αν θα πρέπει οι γραμματείς να παραδώσουν νομοσχέδια που χρειάστηκαν πολλή δουλειά, αλλά δεν πρόλαβαν να κατατεθούν.
«Είναι παρακινδυνευμένη και αυτή η απλή έκφραση έγγραφης γνώμης για τρέχοντα ζητήματα πριν αποσαφηνιστεί το ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας, διότι κάθε όφελος θα πιστωθεί στο νέο υπουργό –ήτοι στο κόμμα προέλευσής του- και κάθε λάθος στον ειδικό ή γενικό γραμματέα ήτοι στο ΠΑΣΟΚ» λέει ο κ. Καλατζής.
enikos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα