Πάτρα: 12ετής φυλάκιση για ληστείες βενζινάδικου

Σε 12 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε 31χρονος από την Πάτρα και η 23χρονη φίλη του από την Πολωνία, για ληστείες κατ΄ εξακολούθηση σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος της Νέας Μανωλάδας...

Ο δράστης υποστήριξε ότι διέπραξε τις ληστείες για να εξασφαλίσει τα χρήματα που χρειαζόταν και να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.

«Έκλεψα για να πληρώσω το νοίκι μου και τις εισφορές του ΟΓΑ» υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

Τα δύο άτομα είχαν συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2011.
Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Βάρδας άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι των δεδομένων για να φτάσουν στην άκρη από την στιγμή που ο 31χρονος δράστης είχε συλληφθεί μια μέρα πριν για παράνομη οπλοκατοχή. Το κυνηγετικό όπλο που βρέθηκε να έχει, ταίριαζε με αυτό του ληστή στην περίπτωση της 9ης Οκτωβρίου.

Οι έρευνες που ακολούθησαν έφεραν στο φως τη δράση όχι μόνο τη δική του, αλλά και της νεαρής Πολωνής που εργαζόταν στο πρατήριο. Σε εκείνη την περίπτωση μαζί φέρονται να πήγαν εκεί. Ο δράστης κρατούσε το όπλο και η νεαρή κοπέλα ένα ξύλινο κλομπ.

Ζήτησαν από την υπάλληλο της επιχείρησης τα λεφτά και αυτή τους έδωσε μια σακούλα που όπως κατάλαβαν αργότερα περιείχε μόνο χαρτιά. Αυτό τους πείσμωσε και τους ώθησε να οργανώσουν καλύτερα δεύτερη προσπάθεια. Στις 23 Οκτωβρίου ξαναχτύπησαν. Ήταν το βράδυ που δούλευε η νεαρή και ήξερε καλύτερα που υπάρχουν τα χρήματα σε ποια τσάντα.

Ο δράστης φορώντας κουκούλα μπήκε μέσα με το όπλο το χέρι, πλησίασε την υπάλληλο, ζήτησε τα χρήματα και έφυγε με μια τσάντα που περιείχε 4.300 ευρώ. Οι δυο τους συναντήθηκαν αργότερα στο σπίτι του 31χρονου, όπου έγινε και η μοιρασιά στη μέση.

Πηγή: patrastimes.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα