«Πατείς με πατώ σε» στις φυλακές της χώρας – Τα σχέδια της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση



Το «πράσινο φως» στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου ώστε να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση του μείζονος ζητήματος της αποσυμφόρησης των φυλακών άναψε ο πρωθυπουργός....
Στη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκε εκτενώς η κατάσταση που επικρατεί στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας καθώς και η λήψη των αναγκαίων μέτρων που θα οδηγήσουν στην αποσυμφόρηση των φυλακών.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης ένημερωσε τον πρωθυπουργό ότι σύμφωνα
με τα στοιχεία του υπουργείου 13.200 κρατούμενοι παραμένουν στις φυλακές όλης της χώρας, την ώρα που η χωρητικοτητα των σωφρονιστικών ιδρυμάτων δεν ξεπερνά τα 9.800 άτομα και επισήμανε πως η χώρα κινδυνεύει με πρόστιμο, για την καταστασή αυτή, απο την Ευρωπαική Ένωση.
Στο πλαίσιο της επίλυσης του κρίσιμου ζητήματος εξετάστηκαν τα σενάρια της αποφυλάκιση κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί για πλημμελήματα – λύση που ωστόσο αφορά έναν μικρό αριθμό κρατουμένων- καθώς και το ενδεχόμενο της εκούσιας απέλασης αλλοδαπών κρατουμένων.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά σημαντικό αριθμό κρατουμένων καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου το 67% των φυλακισμένων στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας είναι αλλοδαποί.
Πηγή: KoolNews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα