ΠΑΣΟΚ: Εδώ και τώρα ανασχηματισμός

Με το ανασχηματισμό ξυπνά με τον ανασχηματισμό κοιμάται ο Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς αναμένει πως και πως την κίνηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά θεωρώντας ότι η αναβάθμιση του κυβερνητικού ρόλου του ΠΑΣΟΚ θα αναδείξει ακόμη περισσότερο το πόσο υπεύθυνη πολιτική δύναμη είναι, σε σχέση με τη ΔΗΜΑΡ και
ιδίως με τον ΣΥΡΙΖΑ.... Στην Ιπποκράτους επικρατεί βασικά κατήφεια γιατί με βάση και τις δημοσκοπήσεις το Συνέδριο του κόμματος δεν έδωσε νέα ώθηση με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να παίζει τα ρέστα του ζητώντας εδώ και τώρα ανασχηματισμό με σκοπό η νέα κυβέρνηση με τον ίδιο μέσα ή όχι να είναι εκείνη που θα οδηγήσει τα χώρα στις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2014 και κυρίως θα διαχειριστεί το κρίσιμο μέγεθος που λέγεται Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Η πρόσφατη απόφαση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά να συστήσει θέσεις αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών μπορεί να αιφνιδίασε τη Ιπποκράτους, ωστόσο ικανοποίησε τον κ. Βενιζέλο καθώς φαίνεται ότι το νερό έχει μπει στο αυλάκι.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι ανασχηματισμός δεν θα αργήσει, και πιθανή περίοδος τέλεσης του είναι από τη επομένη του Πάσχα μέχρι τα μέσα Ιουνίου το αργότερο όποτε η κυβέρνηση συνεργασίας κλείνει βίο ενός έτους.

Το αν ο κ. Βενιζέλος θα επιδιώξει να είναι μέσα στην κυβέρνηση με θέση Αντιπροέδρου δεν μπορεί να απαντήσει κανείς με βεβαιότητα. Πάντως ο ίδιος έχει πει δημόσια ότι δε τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες και ότι η τελική του στάση δεν εξαρτάται από τη ΔΗΜΑΡ και τον Φώτη Κουβέλη.

Από πλευράς στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με βάση τα σημερινά δεδομένα, πιθανές οι υπουργοποιήσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του Γραμματέας της ΚΟ Γιάννη Μανιάτη, ενώ κατά καιρούς ακούγονται τα ονόματα της Φώφης Γεννηματά, του Φίλιππου Σαχινίδη, της Έυης Χριστοφιλοπούλου, του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του Θάνου Μωραϊτη, του Γιώργου Ντόλιου, χωρίς να αποκλείονται και εκπλήξεις εκτός ΚΟ.

Πάντως ο Ε. Βενιζέλος επειδή δεν θέλει να εμφανιστεί ο ανασχηματισμός απλά ως μια επικοινωνιακή κίνηση της κυβέρνησης επιδιώκει να την «ντύσει» πολιτικά με τη ανάγκη επικαιροποίησης της Προγραμματικής Συμφωνίας των τριών αρχηγών, γεγονός που μέχρι στιγμής συναντά την άρνηση του Μεγάρου Μαξίμου και της ΔΗΜΑΡ που θεωρούν ότι το υπάρχον πλαίσιο ανταποκρίνεται στους στόχους και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα