Παράσταση διαμαρτυρίας οικοδόμων στο ΙΚΑ Χανίων...

Στο 90% έχει φθάσει η ανεργία στο χώρο των οικοδομών στα Χανιά, σύμφωνα με τα όσα επικαλούνται τα μέλη των δυο συνδικάτων οικοδόμων που δραστηριοποιούνται στην πόλη των Χανίων και την Κίσσαμο. Το μεσημέρι, μέλη των διοικητικών συμβουλίων των δυο σωματείων, πραγματοποίησαν παράσταση στο ΙΚΑ, ζητώντας να τους θεωρηθούν τα βιβλιάριά τους και να αποκτήσουν το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης...

Σύμφωνα με τον γραμματέα του συνδικάτου οικοδόμων
Χανίων Θωμά Σαριδάκη, «το ΙΚΑ δεν θεωρεί τα βιβλιάρια υγείας μας, ενώ έχουν αυξηθεί από 40 σε 90 και τα ένσημα που απαιτούνται ώστε να αποκτήσουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη την ώρα που δεν υπάρχουν μεροκάματα».

Μια εικόνα της υφισταμένης κατάστασης δίνει η περιοχή της Κισσάμου όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο των οικοδόμων της περιοχής Γιάννη Βεργεράκη, σήμερα είναι υπό ανέγερση μόλις δυο οικοδομές.

Τα μέλη του συνδικάτου οικοδόμων υποστηρίζουν ότι υπάρχουν οικοδόμοι που έχουν να κάνουν μεροκάματο οκτώ μήνες, ενώ όταν υπάρχουν μεροκάματα, σε κάποιες περιπτώσεις οι οικοδόμοι τα μοιράζονται μεταξύ τους ώστε να μπορούν να επιβιώσουν.

Με βάση τα στοιχεία του 2010, στα Χανιά στο χώρο της οικοδομής απασχολούνται 4500 άτομα.
Keywords
Τυχαία Θέματα