Παραιτήθηκε ο Μάριο Μόντι αλλά παραμένει πρωθυπουργός μέχρι τις 24/02

Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι υπέβαλε απόψε την παραίτηση του και της κυβέρνησής του στον πρόεδρο της χώρας Τζόρτζο Ναπολιτάνο... O Μάριο Μόντι μετέβη απόψε στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο όπου και υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, με τον οποίο είχε συνομιλία είκοσι πέντε λεπτών.

Ο γενικός γραμματέας της προεδρίας της Δημοκρατίας, Ντονάντο Μάρα, έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση Μόντι θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι τις εκλογές
της 24ης Φεβρουαρίου και ότι αύριο, ο πρόεδρος Ναπολιτάνο, θα έχει διαβουλεύσεις με τις αντιπροσωπείες των πολιτικών κομμάτων.

Σύμφωνα με τα βραδινά δελτία ειδήσεων των ιταλικών καναλιών, δεν αποκλείεται, ήδη αύριο βράδυ, ο Ιταλός πρόεδρος να προχωρήσει στην διάλυση βουλής και γερουσίας.

Ο κ. Μόντι αναμένεται να δώσει συνέντευξη τύπου την Κυριακή το πρωί κατά την οποία θα παράσχει διευκρινήσεις σχετικά με τις πολιτικές του προθέσεις.

Στο μεταξύ , υιοθετήθηκε οριστικά απόψε από την ιταλική βουλή ο προϋπολογισμός για το 2013. Η βουλή ενέκρινε τον προϋπολογισμό με 309 ψήφους υπέρ, 55 κατά και 5 αποχές.

Σημειώνεται ότι ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει την 8η Δεκεμβρίου την πρόθεσή του να παραιτηθεί μόλις εγκριθεί ο προϋπολογισμός, μετά την απώλεια της υποστήριξης του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη βουλή.
Keywords
Τυχαία Θέματα