«Παραδώσατε τα γαλλικά προάστια στους ισλαμιστές»!

Η υποψήφια της Ακροδεξιάς για τη γαλλική προεδρία Μαρίν Λεπέν κατηγόρησε την κυβέρνηση της χώρας ότι παραδίδει τα προάστια στους ισλαμιστές και ζήτησε να δοθεί περισσότερη προσοχή στις αδυναμίες που παρουσιάζει το σύστημα στον τομέα της ασφάλειας. Η Λεπέν, την οποία οι δημοσκοπήσεις φέρνουν στην τρίτη θέση πίσω από τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ, έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τον θάνατο του
Μοχάμεντ Μέραχ, του ανθρώπου...
που φέρεται να σκότωσε τρεις στρατιώτες, τρία παιδιά και έναν ραββίνο σε εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης.

«Η κυβέρνηση φοβάται. Το επαναλαμβάνω εδώ και δέκα χρόνια. Ολόκληρες συνοικίες βρίσκονται στα χέρια φονταμενταλιστών ισλαμιστών και το ξαναλέω σήμερα ότι ο κίνδυνος αυτός έχει υποτιμηθεί» είπε η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

«Η αλήθεια που αρχίζει να χαράζει για τους Γάλλους είναι ότι σε ορισμένες συνοικίες η κοινωνική και πολιτική ειρήνη έχει εξαγοραστεί, με τίμημα την ανάπτυξη (φονταμενταλιστικών) δικτύων» πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι στη Γαλλία υπάρχουν σήμερα χιλιάδες ισλαμιστές μαχητές.

Η Γαλλία, μια χώρα 65 εκατομμυρίων κατοίκων, φιλοξενεί τις μεγαλύτερες εβραϊκές και μουσουλμανικές κοινότητες στην Ευρώπη. Εκτιμάται ότι στη χώρα ζουν 5 εκατομμύρια μουσουλμάνοι και περισσότερες από 600.000 Εβραίοι.

Οι περισσότεροι πολιτικοί, όλου του πολιτικού φάσματος, επικρίνουν τη Λεπέν, υποστηρίζοντας ότι με τις δηλώσεις της στιγματίζει επικίνδυνα μεγάλα τμήματα της κοινωνίας. Ένας από τους σφοδρότερους επικριτές της, ο υποψήφιος της Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελενσόν, είπε σε προεκλογική συγκέντρωσή του: «Δεν μπορούμε να δεχθούμε, ούτε για κλάσμα δευτερολέπτου, να λέγονται τέτοια πράγματα για τη δεύτερη θρησκεία της χώρας, εξαιτίας ενός τρελού».
Keywords
Τυχαία Θέματα