Πακιστάν: Βομβαρδισμός κρησφύγετου Ταλιμπάν με 32 νεκρούς…

Στην αντεπίθεση φαίνεται να περνάει η κυβέρνηση του Πακιστάν μετά τις προκλητικές δηλώσεις που έκανε την Κυριακή με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ο αρχηγός των Ταλιμπάν, Mullah Fazlullah, στο οποίο απείλησε ότι η ομάδα του θα προετοιμαστεί για νέες επιθέσεις...

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν σήμερα ένα κρησφύγετο των Ταλιμπάν στην περιοχή του Βόρειου Ουαζιριστάν, σκοτώνοντας 32 άτομα.
«Εναέριες δυνάμεις επιτέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε επιβεβαιωμένα στρατιωτικά κρησφύγετα», δήλωσε ένας ανώτερος
στρατιωτικός αξιωματούχος. «Υπάρχουν αναφορές για 32 νεκρούς συμπεριλαμβανομένων ορισμένων σημαντικών διοικητών (των Ταλιμπάν)» συνέχισε ενώ δεν αποκάλυψε τα ονόματα των διοικητών που φέρονται να σκοτώθηκαν στις επιθέσεις.
Ένας αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας στο Βόρειο Ουαζιριστάν, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Μιρανσάχ, πρωτεύουσα του Βόρειου Ουαζιριστάν, και τις περιοχές των Μιρ Αλι, Ντάτα Κελ και Γκουλάμ. Έχουν υπάρξει αναφορές για παράπλευρες απώλειες άμαχου πληθυσμού, μεταξύ των οποίων γυναικών και παιδιών, αλλά ο αξιωματικός δεν τις επιβεβαίωσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα