Οι κυβερνητικοί εταίροι του Νετανιάχου απορρίπτουν το ειρηνευτικό σχέδιο του Κέρι

Μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ, όπου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπένιαμιν Νετανιάχου, οι κυβερνητικοί εταίροι απορρίπτουν το ειρηνευτικό σχέδιο που πρότεινε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι....

Σύμφωνα με το Associated Press, στελέχη της κυβερνητικής συμμαχίας άσκησαν πίεση στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, απειλώντας να ρίξουν την κυβέρνηση αν γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις των ΗΠΑ
για συμβιβασμό με την Παλαιστίνη.

Ο Κέρι δήλωσε πως οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι έχουν σημειώσει μερική πρόοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες, τονίζοντας πως και οι δύο πλευρές έχουν ακριβή εικόνα των συμβιβασμών που πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρξει συμφωνία.

Πριν αναχωρήσει ο υπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κάλεσε τον Νετανιάχου και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, να «πραγματοποιήσουν δύσκολες αποφάσεις».

Ο Κέρι επιχείρησε να καθορίσει ένα σχέδιο που θα ρυθμίσει τις βασικές γραμμές μιας πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, όπως τα σύνορα, η ασφάλεια, οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες και το καθεστώς της Ιερουσαλήμ.
Keywords
Τυχαία Θέματα