Οι κάτοικοι Ραφήνας - Πικερμίου ζητούν λύση στο θέμα της αποχέτευσης

Σύσκεψη- συγκέντρωση διοργανώνει η συντονιστική επιτροπή αγώνα, σήμερα στις 11.30 το πρωί, στο δημαρχείο Ραφήνας - Πικερμίου, αίθουσα δημοτικού συμβουλίου με θέμα «Αποχέτευση τώρα- άμεσα σύνδεση με την Ψυτάλλεια»....
Οι κάτοικοι απαιτούν να δοθεί ένα τέλος στους βόθρους και τα βοθρολύματα στους δρόμους και να γίνει άμεση σύνδεση με την Ψυτάλλεια με παράλληλη δημιουργία αποχετευτικών δικτύων.

Οι τοπικές κοινωνίες ανησυχούν για τον κίνδυνο να μετατραπεί η περιοχή σε χαβούζα για
τα υγρά απόβλητα - λύματα με ταχύτατες διαδικασίες (σε μια νύχτα). Πρόσφατα αποφασίστηκε από την περιφέρεια, με διαδικασίες fast-track, η υλοποίηση του παρωχημένου παλαιού σχεδιασμού της για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων – σκουπίδια (στην Κερατέα κ.λπ.).

Η ύφεση, τα λουκέτα, η ανεργία, οι περικοπές μισθών και συντάξεων δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο. Στις συνθήκες αυτές η εκμίσθωση ενός βυτιοφόρου για την εκκένωση του βόθρου (περίπου 130 ευρώ) θα είναι αδύνατη, θα φαντάζει πολυτέλεια.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι κάτοικοι ξεσηκώνονται και κινητοποιούν τις τοπικές κοινωνίες ώστε να υιοθετήσουν καθολικά το αίτημα «Αποχέτευση τώρα - άμεση σύνδεση με τη Ψυτάλλεια» και η Πολιτεία να αναγκασθεί να συνειδητοποιήσει ότι άμεσα πρέπει να γίνει πράξη αυτή η ανάγκη.

Απαίτηση των κατοίκων είναι στη θέση του σχεδιασμένου κελ, να δημιουργηθεί ένα θεματικό παλαιοντολογικό πάρκο. Τα πικερμικά και άλλα παλαιοντολογικά ευρήματα - θαλάσσια απολιθώματα, που αποτελούν παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας, να αποτελέσουν υλικό για την κατασκευή ενός μουσείου. Οι εξειδικευμένες, υψηλής ποιότητας, υπηρεσίες που απορρέουν από αυτή τη προοπτική, να γίνουν βατήρας για ανάπτυξη και απασχόληση στη περιοχή και όχι τα κελ.
Keywords
Τυχαία Θέματα