Οι εισαγγελείς περιμένουν τον Ι. Διώτη



Στην τελική ευθεία μπαίνει από δικαστικής πλευράς η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς η έρευνα των δύο εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα με τον πρώην ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Iωάννη Διώτη...

Ο οποίος έχει κληθεί να δώσει συμπληρωματικές εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου, μετά την αποκάλυψη ότι ο χρόνος γέννησης του memory stick φέρεται να είναι η 8η Ιουλίου του 2011,
πριν δηλαδή φτάσει στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών στις 8 Αυγούστου, και αφού είχε ήδη αποχωρήσει από τις 17 Ιουνίου από το υπουργείο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Μετά τη νέα τροπή που πήρε η υπόθεση, καθώς δεν έχει χαθεί όπως αποκαλύπτεται μόνο το πρωτότυπο CD, που παρέλαβε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και το πρώτο αντίγραφο USB, το ενδιαφέρον της έρευνας στρέφεται στον κ. Διώτη, καθώς οι εξηγήσεις που καλείται να δώσει στους οικονομικούς εισαγγελείς θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες. Μαζί με τον κ. Διώτη έχει κληθεί για τον ίδιο λόγο, την ίδια μέρα, και ο προκάτοχός του ειδικός γραμματέας Γιάννης Καπελέρης. Αμέσως μετά το κέντρο βάρους της υπόθεσης θα μετατεθεί στη Βουλή, καθώς οι δύο εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος Πεπόνης - Μουζακίτης αναμένεται να αποστείλουν εκεί τη δικογραφία με το αποδεικτικό υλικό της υπόθεσης, χωρίς πιθανότατα να προχωρήσουν προηγουμένως στην άσκηση ποινικών διώξεων για τα μη πολιτικά πρόσωπα, αν και οι ίδιοι φέρονται ότι έχουν σχηματίσει εικόνα για το «τοπίο» των ποινικών ευθυνών της υπόθεσης, όσον αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα.
Αυτός είναι και ένας λόγος που δεν θα διαταχθεί ενδεχομένως πραγματογνωμοσύνη στο στικάκι από τους κ. Πεπόνη και Μουζακίτη αλλά πιθανότατα από τη Βουλή, όταν ασκηθεί ποινική δίωξη για την αλλοίωση της λίστας.
Το θέμα του χρόνου της πραγματογνωμοσύνης στο USB, μέσω της οποίας θα μπορούσαν να αποκρυπτογραφηθούν τα ηλεκτρονικά ίχνη που άφησε ενδεχομένως πίσω του ο δράστης που αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ, απασχόλησε εκτενώς τις προηγούμενες ημέρες και την ηγεσία του Αρείου Πάγου, καθώς προχτές έγινε σύσκεψη στο γραφείο του εισαγγελέα του ΑΠ Ιωάννη Τέντε, με τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη και τον εποπτεύοντα το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέα του ΑΠ Νίκο Παντελή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται πιθανότερο η πραγματογνωμοσύνη στο USB να διαταχτεί από τη Βουλή, προκειμένου να αποφευχθούν ενστάσεις ή άλλες δικονομικές αιτιάσεις, που θα καθυστερήσουν την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή.
Keywords
Τυχαία Θέματα