"Οι ακραίες θέσεις του είναι ο πρόβλημα του Τσίπρα"...

α «πυρά» του Θεόδωρου Πάγκαλου δέχτηκε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας...
Μιλώντας στον Βήμα FM, κ. Πάγκαλος εκτίμησε πως ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παρέστη στο χθεσινό πανευρωπαϊκό debate μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν όχι γιατί
δεν αισθάνεται σίγουρος και ασφαλής αναφορικά με το επίπεδο γνώσης και χειρισμού της αγγλικής γλώσσας, αλλά γιατί οι θέσεις και οι πολιτικές του τοποθετήσεις είναι ακραίες και δημιουργούν προβλήματα στην ίδια στην πανευρωπαϊκή Αριστερά.
Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, ο κ. Τσίπρας δυσκολεύεται να εμφανιστεί εκτός συνόρων, πολύ περισσότερο σε ένα πανευρωπαϊκό ακροατήριο, κυρίως γιατί θέλει να αποφύγει το πρόβλημα που δημιουργούν οι ακραίες, αναρχοαυτόνομες θέσεις του στην υπόλοιπη Αριστερά της Ευρώπης.
«Είναι ακραίος ο λόγος του, οι πολιτικές του τοποθετήσεις είναι ακόμα και για την ευρωπαϊκή Αριστερά ακραίες», τόνισε.
Απαντώντας στην ερώτηση γιατί, εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, η ευρωπαϊκή Αριστερά τον επέλεξε για υποψήφιό της για την προεδρία της Κομισιόν, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η επιλογή Τσίπρα ήταν μονόδρομος για την Αριστερά, αφού τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κόμματα είναι στην πλειονότητά τους μικρά έως ανύπαρκτα και ο ρόλος τους, τόσο στο εσωτερικό κάθε χώρας, όσο και στην πανευρωπαϊκή πολιτική σκηνή είναι εξαιρετικά περιορισμένος.
«Κι εμφανίζεται ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, οπότε ποιον να διαλέξουν;», παρατήρησεο κ. Πάγκαλος.
Keywords
Τυχαία Θέματα