Οδηγία για την πολυφωνία ενόψει των εκλογών…


Οδηγία προς τουςτηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας, ενόψει των επικείμενωνβουλευτικών εκλογών, εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Σύμφωνα μετην οδηγία από 1ης Απριλίου όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας οφείλουνσε μηνιαία βάση να ενημερώνουν το ΕΣΡ για τις κάθε είδους εκπομπές τους πουαφορούν την πολιτική επικαιρότητα και με οποιονδήποτε τρόπο προβάλλουν πολιτικάστελέχη, υποψήφιους βουλευτές και πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένωνειδησεογραφικών εκπομπών... εκπομπών λόγου, δελτίων
ειδήσεων κλπ ανεξαρτήτως τηςώρας προβολής τους. Η ενημέρωση θα γίνεται με τη χρήση ειδικής φόρμας που θαβρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ.

Όπως αναφέρει το Βήμα,κατά τη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων, η υποχρέωση ενημέρωσης του ΕΣΡαφορά όλους τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας, εθνικής καιπεριφερειακής εμβέλειας, οι οποίοι εκπέμπουν περιεχόμενο που αφορά στηνπολιτική επικαιρότητα και τα στοιχεία θα πρέπει να αποστέλλονται μέχρι τομεσημέρι κάθε Δευτέρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα