Ο ΒΑΡΩΝΟΣ ΤΗΣ ΚΟΚΑΣ ΣΤΑ ΚΟΣΜΙΚΑ ΣΤΕΚΙΑ ΤΩΝ VIP...

Υψηλές γνωριμίες με ηθοποιούς, ιδιοκτήτες γνωστών νυχτερινών κέντρων και επιφανείς επιχειρηματίες φέρεται να διατηρούσε το πρώην μοντέλο που συνελήφθη για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών...

Πρόκειται για έναν 38χρονο, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία θα αναλάμβανε μαζί με συνεργούς του τη διαμεσολάβηση για να φτάσουν στην πρωτεύουσα τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική.

Σύμφωνα με τον
Ελεύθερο Τύπο, το καρτέλ τον «επέλεξε» ως τον άνθρωπο με τις διασυνδέσεις, ο οποίος θα μπορούσε να «σπρώξει» τη… σκόνη στους κατάλληλους κύκλους -επιχειρηματικούς, κοσμικούς- ως ένα προϊόν «πρώτης ποιότητας». Πρώτος στόχος του καρτέλ ήταν να κάνει δοκιμαστικές μεταφορές κοντέινερ με κρυμμένα ναρκωτικά σχετικά «μικρής» αξίας και κατόπιν να εισάγει ποσότητες-μαμούθ -εκτιμάται περίπου 500 κιλά κοκαΐνης που θα μετέτρεπαν το κύκλωμα σε κυρίαρχο παίκτη στα νότια προάστια της Αθήνας.

Η αμερικάνικη Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών στην Αθήνα είχε την πληροφορία για τη μεταφορά 27 κιλών κοκαΐνης και ενημέρωσε τις ελληνικές Αρχές. Αμέσως ενεργοποιήθηκε με εισαγγελική άδεια ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. και τέθηκαν υπό παρακολούθηση οι «πρωταγωνιστές». Ο 38χρονος αθλητής εμφανιζόταν έτοιμος για τη «δοκιμαστική» παραλαβή του φορτίου που θα έφτανε στο λιμάνι του Πειραιά και θα κατέληγε σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο.

Από τα «ακούσματα» των συνομιλιών προέκυπτε ότι την περασμένη Παρασκευή θα έβγαιναν τα ναρκωτικά από τις ειδικές κρύπτες που υπήρχαν στα σιδερένια ημιαξόνια φορτηγών. Η αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής στήθηκε την ίδια ημέρα στον Ασπρόπυργο. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 38χρονο μαζί με συνομήλικο συνεργό του από την Ολλανδία, ενώ κατέσχεσαν 27 κιλά κοκαΐνης εκτιμώμενης αξίας άνω των 1.500.000 ευρώ.

Σε ταυτόχρονη επιχείρηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας συνελήφθη 48χρονος από τη Γουιάνα, ο οποίος είχε φτάσει στην Ελλάδα πριν από δύο ημέρες. Αστυνομικές πηγές τον περιγράφουν ως τον «επιβλέποντα» της μεταφοράς ναρκωτικών και ως ένα «βαρύ» όνομα ολλανδικού καρτέλ. Φέρεται δε να είχε αναλάβει για λογαριασμό «βαρόνων» την ανάπτυξη δικτύου διακίνησης κοκαΐνης στην… προσοδοφόρα αγορά της Αθήνας με τζίρο πολλά εκατομμύρια ευρώ. Οι διασυνδέσεις του έφταναν από την Ολλανδία έως τη Γουιάνα, από όπου σκόπευε να αποστέλλονται συστηματικά ναρκωτικά στη χώρα μας και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.365 ευρώ, 3.100 δολάρια ΗΠΑ και 1.000 δολάρια Γουιάνας.

Τον περασμένο Ιούνιο οι τρεις συλληφθέντες φέρονται να είχαν κάνει δοκιμαστική αποστολή νόμιμου εμπορευματοκιβωτίου φορτωμένο με σκραπ, το οποίο έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά χωρίς ίχνος κοκαΐνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα