Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει νέα μέτρα…



Νέα μέτρα προβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν από την έλευση της τρόικας στην Αθήνα, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης σε όλους τους τόνους. Σημειώνοντας σε ανακοίνωσή της πως έχουν χάσει το «μέτρημα» στην τακτική της κυβέρνησης, η Κουμουνδούρου... προβλέπει πως το Μέγαρο Μαξίμου θα υπαναχωρήσει και πάλι από την πολιτική της «σκληρής διαπραγμάτευση» στον «ρεαλισμό» του μνημονίου
και της λιτότητας. «Όπως και να βαφτίζει επικοινωνιακά κάθε φορά τη στρατηγική της υποτέλειας απέναντι στους δανειστές, αυτή παραμένει στην ουσία η ίδια», λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ολοένα και πιο καταστροφικά αποτελέσματα στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Στον αντίλογο δε, που ξεκινά πάντα από το «πού θα βρει τα λεφτά» ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει όσα υπόσχεται, απάντησε χθες ο υπεύθυνος του προγράμματος της Κουμουνδούρου, Γιάννης Δραγασάκης, υποστηρίζοντας ότι «το ερώτημα της νέας εποχής με την κρίση που έχουμε, είναι πώς θα δημιουργήσουμε πλούτο και πώς αυτό θα γίνει με όρους δικαιοσύνης, αειφορίας και αλληλεγγύης» και πως «το πού θα βρούμε τα λεφτά δεν είναι το σωστό ερώτημα». Υποστήριξε πως ακόμα και για να παραχθεί νέος πλούτος, πρέπει ρώτα και άμεσα να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση. Μίλησε λοιπόν εκ νέου για αύξηση του κατώτατου μισθού, πρόγραμμα για άστεγους και αντιμετώπιση της πείνας και δημιουργία μίας δέσμης μέτρων που θα ανακουφίσουν την κοινωνία, ως «μέτρο ανάκαμψης». Την ίδια ώρα, έθεσε στο τραπέζι το θέμα του επανασχεδιασμού των ευρωπαϊκών πόρων, όπως καταγράφεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις σκέψεις για εύρεση άλλων τρόπων, εφόσον υπάρχει πλεόνασμα, για να εξασφαλιστεί ότι αυτό δεν θα χρηματοδοτεί το χρέος, εωσότου η χώρα μπει σε φάση σταθερής ανάκαμψης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως, δεν άφησε ασχολίαστο και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως ξεκίνησε από χθες, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη και αντιδραστική απόφαση», εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης. «Η κυβέρνηση είναι εκτός τόπου και χρόνου όταν από τη μια πλευρά σφαγιάζει τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων και από την άλλη αυξάνει τις μέρες και τις ώρες που οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν», σημείωσε σε ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για «ισοπεδωτική ενέργεια» που στρέφεται κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων και οδηγεί στη «θανατική καταδίκη» το μικρομεσαίο εμπόριο, προβλέποντας ακόμα περισσότερα λουκέτα.
Ο Αλέξης Τσίπρας στο Τέξας
Εντωμεταξύ, στο Όστιν του Τέξας βρίσκεται από σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, που θα συμμετέχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε διήμερο συνέδριο που διοργανώνεται από το LBJ School of Public Affairs του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν με θέμα: «Μπορεί να διασωθεί η Ευρωζώνη;». Εκεί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευκαιρία να συνδιαλεγεί με προσωπικότητες διεθνούς κύρους, Ευρωπαίους αξιωματούχους, οικονομικούς αναλυτές και καθηγητές Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δε, θα έχει το «στρογγυλό τραπέζι» στο οποίο θα μετάσχει αύριο Τρίτη, με θέμα τις «Συμβουλές σε μία Μελλοντική Κυβέρνηση». Στην Αθήνα, αναμένεται να επιστρέψει την Πέμπτη.
Πηγή: Real.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα