«Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την πολιτική του παλιού ΠΑΣΟΚ»

«Στη δική μας ανάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλδημοκρα-τικοποιείται,
ακολουθεί την πολιτική του παλιού ΠΑΣΟΚ», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1....

Ο κ. Κουτσούμπας πάντως ερωτήθηκε για τα περί συνεργασίας της αριστεράς και είπε ότι το ΚΚΕ δεν θέλει να χωρίζει τον κόσμο σε αριστερό-κεντρώο και δεξιό, τονίζοντας ότι ο χωρισμός είναι ταξικός φέρνοντας τους εργάτες,
τους υπάλληλους, τους αγρότες και τους μικροεπαγγελματίες να έχουν αντικειμενικό συμφέρον ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων.
«Στη δική μας ανάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλδημοκρατικοποιείται, ακολουθεί την πολιτική του παλιού ΠΑΣΟΚ. Εκεί που μιλούσε για κατάργηση του μνημονίου τώρα μιλά για επαναδιαπραγμάτευση και για κούρεμα, αποκρύπτοντας από τον λαό ότι ένα νέο κούρεμα του χρέους θα φέρει νέα μέτρα» είπε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με αστική πολιτική διαχείρισης, δεν ανταποκρίνεται ως αριστερή δύναμη στις σημερινές συνθήκες».
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι απλοί άνθρωποι που δείχνουν εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ και θέτουν το ερώτημα συμμετοχής του σε μια αριστερή κυβέρνηση ως δύναμη εγγύησης, τόνισε ότι «δεν θα είμαστε εγγύηση από τη στιγμή και μόνο που θα μπούμε σε αυτή τη συζήτηση, η δική μας κυβερνητική πρόταση προϋποθέτει άλλα πράγματα». Ερωτηθείς για τη δημοσκοπική άνοδο που παρουσιάζει το ΚΚΕ, είπε ότι ήταν πολύ σημαντικές οι αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου που βοήθησαν το κόμμα στην οργανωτική και πολιτική δουλειά του.
Ο κ. Κουτσούμπας, υπενθύμισε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, σε ζωτικούς τομείς, όπως η αγροτική παραγωγή, εξαιτίας και των ποσοστώσεων της ΕΕ, ενώ πρόσθεσε ότι η οικονομική κρίση συμβαίνει εντός της ΕΕ και υπάρχουν μεγάλες ευθύνες γι' αυτό.
Απαντώντας στη δημοσιογραφική αποστροφή ότι ο κόσμος σέβεται το ΚΚΕ, αλλά δεν συμμερίζεται τις απόψεις του, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ζήτημα δεν είναι απλώς να μας σέβονται, το ζήτημα είναι ο κόσμος να κάνει το βήμα, έχουμε την πεποίθηση ότι θα έλθει στα λόγια μας, όμως το κύριο είναι να μην χάσουμε ως λαός κι άλλες δεκαετίες.
Keywords
Τυχαία Θέματα