Ο ΝΤΡΑΓΚΙ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ...

Διαβεβαιώσεις για τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών με... ημερομηνία λήξης έδωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι στον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής...

Ο Μάριο Ντράγκι υπογράμμισε στον Έλληνα πρωθυπουργό σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ότι η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι διασφαλισμένη
μέχρι το τέλος του προγράμματος, το οποίο λήγει στις 30 Ιουνίου, επιτείνοντας έτσι το ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο για την επίτευξη μίας συμφωνίας, καθώς από την 1η Ιουλίου τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα είναι... επί ξύλου κρεμάμενα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε μεταξύ άλλων και το ζήτημα με τα ελληνικά ομόλογα ύψους 27 δισ. που είχαν αγοραστεί από την ΕΚΤ κατά την περίοδο Τρισέ και τώρα εκκρεμεί η αποπληρωμή τους. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και το εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ και αρμόδιος για την Ελλάδα, Μπενουά Κερέ.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αφόρητες πιέσεις με την τραπεζικές εκροές παρουσιάζουν ήδη σημαντική αποκλιμάκωση σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, καθώς σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους ακόμα και οι παραγγελίες χρημάτων για εμβάσματα που είχαν γίνει από την Παρασκευή, σε μεγάλο βαθμό δεν εκτελέστηκαν λόγω της αλλαγής κλίματος μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η ΕΚΤ σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε εκ νέου την αύξηση παροχής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, την τρίτη κατά σειρά μέσα σε πέντε ημέρες, καθώς την Παρασκευή είχε προχωρήσει σε αύξηση του ELA κατά 1,8 δισ. ευρώ, ενώ μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, την Τετάρτη, είχε ανοίξει τις κάνουλες για τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με ακόμα 1,1 δισ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα