Ο κροίσος από την Αργεντινή αγοράζει ακίνητα στην Ελλάδα

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αργεντινής, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής και διακίνησης ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα και πρώην συνέταιρος του Τζορτζ Σόρος σε εταιρεία real estate, είναι ο πρώτος μεγάλος επενδυτής σε ακίνητα στην Ελλάδα εν καιρώ κρίσης...

Γνώστες της αγοράς επισημαίνουν ότι πριν από το 2006 το κτήριο-φιλέτο που στεγάζει τα γραφεία
της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas, για την εξαγορά του οποίου η Grupo Dolphin/Pampa Energia κατέβαλε 10,3 εκατ. ευρώ, θα μπορούσε να είχε πουληθεί ακόμη και στην τριπλάσια τιμή.
Η κίνηση του Μάρκος Μαρσέλο Μιντλίν, προέδρου της Pampa Energia, του αργεντίνικου κολοσσού στον χώρο της ενέργειας, να αγοράσει ένα κτήριο γραφείων στο κέντρο της Αθήνας προοιωνίζεται και νέες επενδύσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία που διαθέτει fund ακινήτων ψάχνει σε όλη την Ελλάδα για κτήρια σε χαμηλές τιμές, τα οποία, ωστόσο, να είναι μισθωμένα, δηλαδή να αποτελέσουν καλά assets για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που θέλει να φτιάξει στη χώρα μας ο κ. Μιντλίν.
Σύμφωνα με την «Ημερησία», οι επικεφαλής της Grupo Dolphin/Pampa Energia έδωσαν τα χέρια με τη μεγάλη γαλλική τράπεζα BNP Paribas για την εξαγορά, έναντι 10,3 εκατ. ευρώ, των κτηρίων γραφείων που διέθεταν οι Γάλλοι στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, απέναντι από την αμερικανική πρεσβεία.
Το deal, που έκλεισε με άκρα μυστικότητα, είναι ίσως το μοναδικό τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα, καθώς η αγορά επαγγελματικών ακινήτων δεν προσελκύει επενδύσεις, όπως παλιά. Πρόκειται, δε, για μια πολύ σημαντική κίνηση από έναν ισχυρό «παίκτη», την αργεντίνικη εταιρεία, η οποία έχει πολύ πλούσιους μετόχους.
Keywords
Τυχαία Θέματα