Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ...

Σε μια βαριά καταγγελία μέσω του επίσημου site www.mikropolitis.gr προχώρησε πριν λίγο το Σωματείου Μικροπωλητών Ελλάδος ο ''Άγιος Ιωάννης'' κατά του Δημάρχου Φιλαδέλφειας κ.Βασιλόπουλου σε ότι αφορά το παζάρι της Πρωτομαγιάς. Ολόκληρο το δελτίο τύπου...

«Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ»

Έκπληκτοι σήμερα διαπιστώσαμε πως ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας
συνεργάζεται με εγκληματική οργάνωση ούτω σώστε να πουλήσει τις θέσεις για το πανηγύρι της Πρωτομαγιάς μιας που η αύξηση που έχει κάνει στα τέλη κατάληψης πεζοδρομίου ο ‘’ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ’’ δήμαρχος είναι υπέρογκη για τους νόμιμους Μικροπωλητές αφού από 80 ευρώ το μέτρο πέρυσι, φέτος απαιτεί 160 ευρώ δηλαδή 640 ευρώ τα τέσσερα μέτρα και αύξηση 100%.

Έως και σήμερα έχει καταφέρει να πουλήσει μόνο το 10% στο σύνολο των θέσεων κάτι που σημαίνει οικονομική ζημία για τον Δήμο.

Έτσι αποφάσισε να συνεργαστεί με την Πανελλαδική Ομοσπονδία Ελλήνων Ρόμα «Ο ΟΜΗΡΟΣ» (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ) όπου μέλη του Δ.Σ της είναι έγκλειστα σε σωφρονιστικά καταστήματα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση η οποία εκβίαζε Μικροπωλητές και τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας θέλει με το έτσι θέλω να μας επιβάλει στο χώρο εργασίας μας την εγκληματική οργάνωση και να μεσολαβεί ως ενδιάμεση για το παζάρι της Πρωτομαγιάς.

Το σωματείο μας και οι Μικροπωλητές δεν εκβιάζονται από κανέναν και θα συνεχίσουν τον αγώνα κατά των νταβατζήδων αλλά και των νοσταλγών της επταετίας που με το αποφασίζω και διατάζω αυξάνουν τα τέλη στους χώρους εργασίας μας.

ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛ.ΑΣ 13-8-2014

«Εξαρθρώθηκε σπείρα εκβιαστών που "πουλούσε" προστασία σε μικροπωλητές»
Συνελήφθησαν πέντε Ρομά, ενώ αναζητούνται τέσσερις ακόμα συνεργοί τους, οι οποίοι εισέπρατταν εκβιαστικά χρηματικά ποσά για να πουλούν προστασία σε μικροπωλητές όλης της χώρας. Πώς πιάστηκαν στη φάκα, στο Πόρτο Ράφτη!

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εκβίαζαν μικροπωλητές υπαίθριων αγορών (θρησκευτικά πανηγύρια, παραδοσιακά παζάρια κ.λπ.), σε διάφορες περιοχές της χώρας, από τους οποίους εισέπρατταν διαφορά χρηματικά ποσά για παροχή “προστασίας”.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν (5) Έλληνες Ρομά, ηλικίας από 24 έως 63 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμα 4 συνεργοί τους. Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση με το πρόσχημα της παροχής “προστασίας”, παράβαση του νόμου περί όπλων, ξέπλυμα χρήματος, αντίσταση και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Είχε προηγηθεί καταγγελία, σύμφωνα με την οποία οι συλληφθέντες, με τη χρήση βίας, όπλων και απειλών για απαγωγές μελών οικογενειών, απαιτούσαν και λάμβαναν εκβιαστικά χρηματικά ποσά (100 - 200 ευρώ), από μικροπωλητές με νόμιμη άδεια για να τους... προστατεύουν.

Σύμφωνα με την καταγγελία, απαιτούσαν επίσης εκβιαστικά από ομάδα μικροπωλητών, την καταβολή (1.000) ευρώ, για κάθε υπαίθρια αγορά, όπου επρόκειτο να ασκήσουν την εμπορική δραστηριότητα τους.

Μάλιστα, στο πλαίσιο των απειλών και εκβιασμών, προκειμένου οι συγκεκριμένοι μικροπωλητές να ενδώσουν στις παράνομες απαιτήσεις τους, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν έναν από αυτούς.

Την Τέταρτη (13-8) οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ και σε προκαθορισμένο ραντεβού, στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη, οι συλληφθέντες παρέλαβαν τα χρήματα, από μικροπωλητή.

Κατά την επέμβαση των αστυνομικών πρόβαλλαν σθεναρή αντίσταση και τους επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός, ενώ επιχείρησαν ανεπιτυχώς να διαφύγουν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους που αναζητούνται, τουλάχιστον από το Μάιο του 2013, εισέπρατταν χρηματικά ποσά (100 - 200 ευρώ) για «προστασία», από περίπου 300 μικροπωλητές

Ένας από τους συλληφθέντες (27χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ) έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για απαγωγή και απάτη, ενώ το 2009 είχε έλθει σε συμπλοκή με αστυνομικούς στην περιοχή του Περιστερίου. Επίσης, ένα από τα άτομα που αναζητείται (26χρονος υπήκοος Σλοβακίας) έχει κατηγορηθεί ομοίως για παρόμοια αδικήματα.
Keywords
Αναζητήσεις
νεα φιλαδελφεια μικροπωλητες
Τυχαία Θέματα