Ο διάδοχος της Ομπρί

Η «βαρόνη» των Σοσιαλιστών και θυγατέρα του Ζακ Ντελόρ, Μαρτίν Ομπρί, έδωσε σήμερα το «δακτυλίδι» της διαδοχής στον ευρωβουλευτή Αρλέμ Ντεζίρ, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ....
Ο 53χρονος Ντεζίρ κατάγεται από τη Μαρτινίκα, και έχει διατελέσει πρόεδρος της αντιρατιστικής οργάνωσης «SOS Racisme». Η ανακοίνωση της προτίμησης της Ομπρί, που βρίσκει απολύτως σύμφωνο τον Γάλλο πρωθυπουργό, Ζαν Μαρκ Ερό καθιστά ουσιαστικά τυπική την εσωκομματική διαδικασία εκλογής. Στο συνέδριο του Κόμματος που θα διεξαχθεί τον
ερχόμενο μήνα, θα ανακοινωθεί και επισήμως το όνομα του νέου γενικού γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Στη μάχη που διεξήχθη για την θέση του Γ.Γ. του Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι επικρατέστεροι υποψήφιοι ήταν ο Ντενίζ και ο ελληνικής καταγωγής, πρώην κομμουνιστής, και δεξί χέρι του Φρανσουά Μιτεράν, Ζαν Κριστόφ Καμπαντελίς.

Αν και πολλοί πίστευαν ότι η Ομπρί θα επιλέξει τον Καμπαντελίς επειδή την είχε βοηθήσει να γίνει γενική γραμματέας του Κόμματος το 2008, η θυγατέρα του Ντελόρ προτίμησε τον «άσπιλο» Ντεζίρ.

Μαύρη σελίδα στην πολιτική καριέρα του Καμπαντελίς είναι η εμπλοκή του σε σκάνδαλα τη δεκαετία του ΄90 για τα οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο φορές με αναστολή.
Keywords
Τυχαία Θέματα