Ο δασάρχης κροίσος, η εκατομμυριούχος δικαστικός και οι πλούσιοι της πολεοδομίας

Περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ είχαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς 13 δημόσιοι υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων ένας δασάρχης, μια δικαστική υπάλληλος, στελέχη πολεοδομίας και εργαζόμενοι σε υπουργεία, όπως αποκάλυψε ο έλεγχος των ανδρών του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης....
Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπάλληλος υπουργείου είχε αδικαιολόγητες καταθέσεις» ύψους 8,9 εκατομμύρια ευρώ, δικαστική υπάλληλος 7,9 εκατομμύρια ευρώ και αρκετοί προϊστάμενοι πολεοδομικών και δασικών υπηρεσιών ποσά που ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο Ευρώ.
Κατά
του πολυεκατομμυριούχου υπάλληλου, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί, ασκήθηκε ποινική δίωξη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες «φέρεται αυτές οι καταθέσεις να αποτελούσαν επιχορηγήσεις Συνδικαλιστικών Σωματείων που ο υπάλληλος εκπροσωπούσε» χωρίς όμως να είναι γνωστό ακόμα «το μέρος των χρημάτων που καταχράστηκε».
Εντύπωση προκάλεσαν στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και οι καταθέσεις δικαστικής υπαλλήλου η οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπηρετεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τους ελέγχους «εντοπίστηκαν στους οικογενειακούς τραπεζικούς λογαριασμούς της, καταθέσεις εκτός μισθοδοσίας και τόκων, ύψους 7.965.236,64 ευρώ, κατοχή από την ίδια ή και με τον σύζυγο του συνόλου των μετοχών ανώνυμης εταιρείας και συμμετοχή της στη διοίκηση της ως άνω εταιρείας».
Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει παραγγείλει την άσκηση πειθαρχικής δίωξης της υπαλλήλου ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο ενώ η αρμόδια ΔΟΥ στην οποία διαβιβάστηκε η σχετική έκθεση προκειμένου να διερευνήσει τυχόν φορολογικές παραβάσεις απάντησε ότι «αδυνατεί λόγω έλλειψης προσωπικού να ολοκληρώσει τις ενέργειές της εντός διμήνου από την γνωστοποίηση της έκθεσης και ζήτησε να της χορηγηθεί παράταση προθεσμίας»!
Από την ομάδα υπαλλήλων με υπέρογκες και αδικαιολόγητες καταθέσεις δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν και οι τελωνιακοί. Συγκεκριμένα, σε τραπεζικούς λογαριασμούς τελωνιακού υπαλλήλου, εντοπίστηκαν μετά από τους ελέγχους των επιθεωρητών, καταθέσεις ύψους 923.554,67 ευρώ οι οποίες κρίθηκαν «αδικαιολόγητες».
Ο υπάλληλος παραπέμφθηκε στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο για το παράπτωμα της «χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός ή εκτός υπηρεσίας» και ποινή «προστίμου 10 ημερών»!.
Επιπλέον το εφετείο πλημμελημάτων Αθηνών τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή ενώ από την αρμόδια ΔΟΥ κρίθηκε ότι «ο ελεγχόμενος δεν υπέχει καμία άλλη φορολογική υποχρέωση». Με τον τρόπο αυτό, φαίνεται ότι δεν έχει δημευτεί κανένα περιουσιακό στοιχείο από τον συγκεκριμένο υπάλληλο ο οποίος εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος και να απολαμβάνει τους «κόπους της εργασίας του».
Το αρνητικό ρεκόρ με τους περισσότερους «διεφθαρμένους» υπαλλήλους ανήκει στην υπηρεσία Πολεοδομίας. Συγκεκριμένα, πέντε περιπτώσεις από τις δεκατρείς στις οποίες αναφέρεται το έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισ
Keywords
Τυχαία Θέματα