Ο Άσαντ κατηγορεί τους αντάρτες για τη σφαγή στη Χούλα

Με το δάχτυλο να δείχνει 800 αντάρτες υπεύθυνους για το μακελειό της περασμένης εβδομάδας στη Χούλα είναι η συριακή κυβέρνηση την ίδια στιγμή που ο ΟΗΕ εξέδωσε προειδοποιητικό μήνυμα προς την ηγεσία Άσαντ.....

Η «εξήγηση-απάντηση» της κυβέρνησης της Συρίας, η οποία δόθηκε εχθές, είναι ό,τι πιο απτό και κατανοητό έχει απαντήσει σχετικά, από τη σφαγή και μέχρι σήμερα.
Βέβαια, έρχεται σε αντίφαση με τα όσα δηλώνουν μάρτυρες, οι οποίοι έκαναν λόγο για μαχητές «σαμπίχα», δηλαδή σκιώδεις οπλισμένους
άνδρες που δρουν υπό τις εντολές Άσαντ.

Με τις παραπάνω μαρτυρίες φαίνεται να συμφωνεί και ο ΟΗΕ και μάλιστα η Αμερικανίδα πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη, Susan Rice απέρριψε τα συριακά συμπεράσματα, αποκαλώντας τα «ακόμα ένα κραυγαλέο ψέμα». Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, η Rice είπε πως, «δεν υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις που να μπορούν να τεκμηριώσουν τέτοιου είδους ερμηνεία των γεγονότων».
Ο ΟΗΕ φοβάται για εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και ζητά από την τοπική ηγεσία να σταματήσει τις επιθέσεις της, αναφέρει το πρακτορείο Associated Press.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Qassem Jamal Suleiman, αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε κυβερνητική ανάμειξη. Δήλωσε, δε, σε συνέντευξη Τύπου στη Δαμασκό πως σκοπός των ανταρτών ήταν να παγιδεύσουν την κυβέρνηση και να προκαλέσουν αλληλοσπαραγμό στη χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα