Ο Αραβικός Σύνδεσμος καταδικάζει επίθεση εναντίον των παρατηρητών του

Ένδεκα μέλη της ομάδος των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου τραυματίσθηκαν όταν τα οχήματά τους δέχθηκαν επίθεση αυτή την εβδομάδα στην παράκτια πόλη Λατάκια της Συρίας, όμως το συμβάν δεν εμπόδισε την αποστολή τους, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχους του Συνδέσμου.....

«Ένδεκα επιθεωρητές του Αραβικού Συνδέσμου, που συμμετείχαν σε ομάδα που επισκεπτόταν τη Λατάκια (τη Δευτέρα), τραυματίσθηκαν όταν διαδηλωτές επιτέθηκαν στα οχήματα που μετέφεραν την ομάδα τους. Από καμμία πλευρά δεν ερίφθησαν πυρά»,
δήλωσε ο επικεφαλής της αίθουσας επιχειρήσεων του Συνδέσμου στο Κάιρο Αντνάν αλ Χοντέιρ.
Ο ίδιος τόνισε στο πρακτορείο Ρόιτερς πως οι τραυματισμοί «ήσαν ελαφροί» και κανείς από τους παθόντες δεν διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, ενώ διαβεβαίωσε επίσης πως «το συμβάν δεν επηρέασε το έργο των επιθεωρητών στη Συρία».

Από την πλευρά του, ο Αραβικός Σύνδεσμος καταδίκασε σήμερα την επίθεση εναντίον των παρατηρητών του στη Λατάκια και κατέδειξε ως υπεύθυνη την συριακή κυβέρνηση για την αδυναμία της να προστατεύσει την αποστολή τους.
«Η αποτυχία της να παράσχει επαρκή προστασία στη Λατάκια και άλλες περιοχές όπου έχει αναπτυχθεί η αποστολή θεωρείται σοβαρή παραβίαση των δεσμεύσεών της από την κυβέρνηση» της Συρίας, τονίζει στο ανακοινωθέν του ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ αλ Αράμπι.

«Ο Αραβικός Σύνδεσμος καταδικάζει τις ανεύθυνες αυτές πράξεις και τις βιαιοπραγίες κατά των παρατηρητών του», τονίζει ο ίδιος.
Παράλληλα ο ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχης Αμπντάλα μπεν Ζαγιέν αλ Ναχιάν δήλωσε σήμερα πως το συριακό καθεστώς δεν διευκολύνει τις εργασίες στο πεδίο των αράβων παρατηρητών.
«Το έργο των παρατηρητών καθίσταται ολοένα και δυσκολότερο και δεν διαπιστώνουμε την παραμικρή δέσμευση από τη συριακή πλευρά ώστε να τους επιτραπεί» να ολοκληρώσουν την αποστολή τους, τόνισε ο σεΐχης.
«Δυστυχώς υπάρχουν επιθέσεις εναντίον τους που δεν προέρχονται από την αντιπολίτευση, κάτι που δεν αποτελεί καλό σημάδι», πρόσθεσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα