Ντέμης Νικολαΐδης: Δεν έπεσα θύμα τοκογλυφίας



«Δεν έπεσα θύμα τοκογλυφίας. Ο Αλέξανδρος Μελέτης ήταν φίλος μου». Αυτό τόνισε στην κατάθεση του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαΐδης, ξεκαθαρίζοντας ότι η σχέση του με τους κατηγορούμενους για τοκογλυφία ήταν φιλική....

Ο Ντέμης Νικολαΐδης ήταν το κεντρικό πρόσωπο της σημερινής ημέρας στη δίκη των μελών της μιας εκ των ομάδων που απάρτιζαν
το κύκλωμα τοκογλύφων κι εκβιαστών που εξαρθρώθηκε στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με το thestival στην κατάθεσή του ο Ντέμης Νικολαΐδης υποστήριξε ότι το μοναδικό ποσό που δανείστηκε από την αποκαλούμενη «ομάδα Μελέτη» ήταν 50.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή ανέφερε ότι για το ποσό αυτό επέστρεψε στους κατηγορούμενους 65.000 ευρώ. Το παραπεμπτικό βούλευμα ανέφερε ότι ο Νικολΐδης δανείστηκε ποσό ύψους 350.000 ευρώ και ότι επέστρεψε στα μέλη του κυκλώματος 620.000 ευρώ.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι χρειάστηκε τα χρήματα για να διοργανώσει μία συναυλία μέσω της εταιρείας του.

«Δεν έγινε κάτι μεμπτό στη συνεργασία μας. Θα ήμουν βλάκας αν έκανα τέτοια συμφωνία» τόνισε σε άλλο σημείο ο πρώην ποδοσφαιριστής. Πρόσθεσε ότι είχε συζητήσει με τους φερόμενους ως τοκογλύφους για να δανειστεί το ποσό των 300.000 προκειμένου να διοργανώσει άλλη μεγαλύτερη συναυλία. Σύμφωνα με τον ίδιο, τελικά δεν δανείστηκε το ποσό αυτό γιατί η συναυλία διοργανώθηκε από άλλη εταιρεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα