ΝΟΥΑΓΙΕ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΧΑΟΣ...

«Χωρίς συμφωνία την Κυριακή, τρέμω για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, το χάος», προειδοποίησε ο Κριστιάν Νουαγιέ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στον απόηχο της χθεσινής Συνόδου Κορυφής που έδωσε...

στον Αλέξη Τσίπρα προθεσμία έως την Κυριακή για να επιτευχθεί συμφωνία.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο Νουαγιέ εκτίμησε
πως η ελληνική οικονομία είναι στο χείλος της καταστροφής και πως η ΕΕ έχει προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει όλες τις πιθανές καταστάσεις.

Πρόσθεσε πως η ΕΚΤ έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει την Ελλάδα όσο περισσότερο μπορούσε και σημείωσε πως θα πρέπει να δοθεί περισσότερη βοήθεια στην Ελλάδα αν προτείνει περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

Σε ό,τι αφορά την τραπεζική αργία, ο Κριστιάν Νουαγιέ εκτιμά πως φαίνεται αδύνατο οι ελληνικές τράπεζες να ξανανοίξουν τώρα. «Θα υπήρχε αμέσως επιδρομή στα γκισέ (bank run)», δηλώνει. Χρήμα δεν κυκλοφορεί πλέον στην Ελλάδα και η ρευστότητα που έχει χορηγηθεί από την ΕΚΤ είτε «έχει φύγει στο εξωτερικό» είτε «έχει μπει κάτω από τα στρώματα». Πρέπει πρώτα να επιστρέψει η εμπιστοσύνη, «μέχρι τότε, είναι αδύνατη η κανονική λειτουργία των τραπεζών», προειδοποίησε.
Keywords
Τυχαία Θέματα