ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ...

Μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας βομβάρδισαν την περασμένη εβδομάδα νοσοκομεία στην επαρχία Ιντλίμπ που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 11 άνθρωποι, κατήγγειλε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση...

Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

«Αυτές οι επιθέσεις… καταδεικνύουν ότι ολοένα και περισσότερο οι υποδομές υγείας και οι άμαχοι πλήττονται από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις» επισημαίνει η οργάνωση σε ένα δελτίο τύπου.

Τουλάχιστον τρεις εργαζόμενοι σε νοσοκομεία βρίσκονται μεταξύ των νεκρών και άλλοι 31 έχουν τραυματιστεί
στα αεροπορικά πλήγματα, που διεξήχθησαν το διάστημα μεταξύ της 7ης Αυγούστου και της 10ης Αυγούστου.

Ο επικεφαλής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Συρία, Σιλβέν Γκρουλξ, σημείωσε ότι νοσοκομεία στην πόλη Ιντλίμπ, την πρωτεύουσα της επαρχίας, έχουν στοχοθετηθεί κατά τις αεροπορικές επιδρομές από τότε που ένας συνασπισμός ισλαμιστών ανταρτών κατέλαβε την πόλη τον Μάρτιο.

Ο ίδιος ωστόσο τόνισε ότι η πρακτική των στοχευμένων βομβαρδισμών αποτελεί μια νέα και ανησυχητική εξέλιξη.

«Όταν χρησιμοποιούν πυραύλους που εκτοξεύονται από πολεμικά αεροσκάφη, είναι λίγο διαφορετικότερο από τα βαρέλια με εκρηκτικά που ρίπτονται από τον ουρανό» είπε ο Γκρουλξ σε τηλεφωνική επικοινωνία.

«Αντίκειται απόλυτα στο διεθνές δίκαιο» υπογράμμισε.

Επισήμανε άλλωστε ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στον εμφύλιο πόλεμο που διαρκεί ήδη τέσσερα χρόνια και έχει στοιχίσει την ζωή σε 250.000 ανθρώπους, εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον των υποδομών υγείας, η πλειονότητα εντούτοις των επιθέσεων αυτών διαπράττεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα