Νιγηρία: Φονική επιδρομή του στρατού σε συνοικία ισλαμιστών

Φονική επιδρομή πραγματοποίησαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας στη βορειοανατολική πόλη Μαϊντουγκούρι, προπύργιο των σκληροπυρηνικών ισλαμιστών της σέχτας Μπόκο Χαράμ, συλλαμβάνοντας και εκτελώντας δεκάδες κατοίκους...

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τουλάχιστον σαράντα άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί.
Ο εκπρόσωπος, πάντως , των ενόπλων δυνάμεων της χώρας αρνήθηκε οποιοδήποτε σχόλιο σε σχέση με την επιχείρηση.

Η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε
σε έκθεσή της, που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα, τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και τις εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες, που διαπράττουν οι δυνάμεις της τάξης στην επιχείρηση καταστολής που διεξάγουν κατά της Μπόκο Χαράμ, κυρίως στην Μαϊντουγκούρι.

Ο νιγηριανός στρατός από την πλευρά του, απέρριψε τις κατηγορίες της Διεθνούς Αμνηστίας και αυτές που έχει διατυπώσει σε προηγούμενες εκθέσεις της. Οι κάτοικοι της πόλης, ωστόσο, τον έχουν κατηγορήσει επανειλημμένως ότι πυροβολεί άοπλους ανθρώπους σε αντίποινα για τις επιθέσεις που γίνονται κατά των στρατιωτών.

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκε ότι ο στρατηγός εν αποστρατεία του στρατού της Νιγηρίας Μοχάμεντ Σούβα σκοτώθηκε την Παρασκευή, από ένοπλους άνδρες καθώς βρισκόταν στο σπίτι του στην Μαϊντουγκούρι.
Keywords
Τυχαία Θέματα