Νετανιάχου: Στη Ρωσία για να αποτρέψει την πώληση S-300 στη Συρία

Ταξίδι - αστραπή στη Ρωσία πραγματοποιεί σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, για την κρίση στη Συρία...

Η συνάντηση των δύο πολιτικών ανδρών θα πραγματοποιηθεί στην προεδρική κατοικία στο Σότσι, στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ.
Ο Νετανιάχου, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει
στην πατρίδα του εντός της ημέρας, θα επικεντρωθεί στις συνομιλίες του κυρίως στην προγραμματισμένη παράδοση από ρωσικής πλευράς στη Συρία συστοιχιών πυραύλων S-300, σύγχρονων όπλων που μπορούν να καταστρέψουν εν πτήσει αεροσκάφη και κατευθυνόμενους πυραύλους.
Μέλος της ισραηλινής κυβέρνησης δήλωσε την Κυριακή ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι «αποφασισμένος» να εμποδίσει την πώληση την πώληση των ρωσικών αυτών πυραύλων στη Δαμασκό.
Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας «Kommersant» αναφέρει ότι ο Ρώσος πρόεδρος διεμήνυσε στον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον με τον οποίο είχαν συνομιλίες την Παρασκευή στη Μόσχα, ότι οι πύραυλοι θα παραδοθούν στη Δαμασκό.
Η επικείμενη παράδοση των πυραύλων στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Ασαντ είχε αποκαλυφθεί την περασμένη εβδομάδα από ισραηλινές πληροφορίες που επικαλείτο η εφημερίδα «Wall Street Journal».
Keywords
Τυχαία Θέματα