ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ BRUSSELS GROUP...

Μέσω της τηλεδιάσκεψης που θα γίνει αύριο το απόγευμα μεταξύ της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας και της Ομάδας των Βρυξελλών συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μετά το αποτυχημένο Eurogroup στην Ρίγα της Λετονίας...

Μετά την επανεξέταση για τα ανοιχτά θέματα που θα γίνει αύριο η ελληνική ομάδα, ο ΓΓ Δημοσιονομικής πολιτικής κ. Νίκος Θεοχαράκης, ο πρόεδρος του ΣΟΕ κ. Γιώργος Χουλιαράκης και η σύμβουλος του υπουργού οικονομικών κ. Έλενα Παναρίτη
θα μεταβούν στις Βρυξέλλες προκειμένου να συνεχίσουν από τις διαπραγματεύσεις από κοντά με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Από την ελληνική πλευρά συνεχίζει να εκφράζεται η αισιοδοξία ότι παρά τα ις διαφορές που ανέκυψαν όλες τις προηγούμενες μέρες και τις «κόκκινες γραμμές» της Κυβέρνησης είμαστε κοντά σε συμφωνία.

Πρόσθετη αισιοδοξία προς την κατεύθυνση αυτή δημιουργήθηκε μετά την συνάντηση που είχε ο Σάββατο ο υπουργός οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κυβερνητικοί κύκλοι τόνιζαν ότι ο υπουργός πήρε εντολές να μετριαστεί η απόσταση που μας χωρίζει από τους δανειστές ακόμη και στα πιο κρίσιμα θέματα όπως το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Παράλληλα, αύριο και μεθαύριο θα γίνουν επαφές εντός της Κυβέρνησης ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ανάλυση στα επιμέρους σημεία της ελληνικής πρότασης ώστε να μειωθεί η απόσταση και για τα δημοσιονομικό.

Σταθερή όμως παραμένει η απόφαση τα τεχνικά κλιμάκια να μην προσεγγίσουν τα ελληνικά υπουργεία και να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας.
Keywords
Τυχαία Θέματα