Νέοι βομβαρδισμοί του συριακού στρατού κοντά στα σύνορα της Τουρκίας

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν πολεμικά αεροσκάφη και το πυροβολικό του συριακού στρατού εξαπέλυσαν επίθεση στην πόλη Χελφάγια της επαρχίας Χάμα, για πρώτη φορά από τον περασμένο Φεβρουάριο....

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube διακρίνονται τουλάχιστον τρία πτώματα στη μέση του δρόμου και πολλοί νεκροί μέσα σε αυτοκίνητα.
Ένας ακτιβιστής που ζήτησε να μην κατονομαστεί είπε ότι η πόλη, που είναι προπύργιο των ανταρτών, βομβαρδίστηκε μετά τις επιθέσεις που πραγματοποίησαν οι αντάρτες σε πολλούς σταθμούς
ελέγχου των κυβερνητικών δυνάμεων, στη γύρω περιοχή.
Μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν επίσης την πόλη Αζάζ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ισοπεδώνοντας τουλάχιστον πέντε σπίτια. Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, εκατοντάδες άνθρωποι προσπαθούν να φύγουν από την πόλη ενώ προκλήθηκε πανικός σε ένα προσφυγικό καταυλισμό Σύρων εντός του τουρκικού εδάφους.
Οι περισσότερες βόμβες έπληξαν το κέντρο της Αζάζ όμως μία έπεσε σε απόσταση 500 μέτρων από το έδαφος της Τουρκίας, είπε ένας αξιωματούχος διευκρινίζοντας ότι "περίπου 500 άτομα προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα".
Οι εκρήξεις στην Αζάζ ακούγονταν σε βάθος πολλών χιλιομέτρων στο τουρκικό έδαφος, τουλάχιστον μέχρι τον προσφυγικό καταυλισμό της πόλης Κιλίς όπου πολλοί φοβούνται ότι θα γίνουν στόχος των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Ένας Σύρος αντάρτης, αφού μίλησε με τον αδελφό του που βρίσκεται στον καταυλισμό, υποστήριξε ότι "τα αεροπλάνα ακολουθούσαν τους πρόσφυγες και εκτόξευαν πυραύλους".
Keywords
Τυχαία Θέματα