Νεκροί στις αντιαμερικανικές διαδηλώσεις σε Σουδάν και Λίβανο

Χιλιάδες άνθρωποι σε όλο το μουσουλμανικό κόσμο κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την ταινία "Η αθωότητα των μουσουλμάνων" που όπως υποστηρίζουν προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ και τη θρησκεία τους....

Στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, εκατοντάδες εξοργισμένοι ισλαμιστές επιτέθηκαν εναντίον της γερμανικής και της βρετανικής πρεσβείας.Οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο όπου στεγάζεται
η πρεσβεία της Γερμανίας, έσπασαν τζάμια και κατέβασαν τη γερμανική σημαία, υψώνοντας ισλαμική στη θέση της. Σύμφωνα με τo ΒΒC, διαδηλωτές έχουν εισβάλει και στη βρετανική πρεσβεία στην πόλη.
Στα προάστια της Τύνιδας, αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν, με πυροβολισμούς στον αέρα, τους εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ.
Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τύνιδα για να διαμαρτυρηθούν για την αντιισλαμική ταινία η οποία έχει προκαλέσει κινητοποιήσεις και ταραχές σε πολλές αραβικές χώρες. Στην πλειοψηφία τους ήταν σαλαφίστες και κρατούσαν μαύρες σημαίες.
Το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας, που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας, ήταν περικυκλωμένο από ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, ενώ γύρω του είχαν τοποθετηθεί και συρματοπλέγματα.
Από το πρωί οι ιμάμηδες της Τυνησίας καλούσαν τους πιστούς να συγκεντρωθούν έξω από την πρεσβεία για να καταγγείλουν την ταινία "Η αθωότητα των μουσουλμάνων" που όπως υποστηρίζουν προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ.

Την ίδια ώρα στο Λίβανο, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 25 τραυματίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής κατά τη διάρκεια συγκρούσεων διαδηλωτών με την αστυνομία.
Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα ισλαμιστών έβαλε φωτιά σε εστιατόριο της αμερικανικής αλυσίδας KFC, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αμερικανική ταινία που προβάλει τον Μωάμεθ.
Το εξαγριωμένο πλήθος φώναζε αντιαμερικανικά συνθήματα και συνθήματα κατά της επίσκεψης του Πάπα, ο οποίος βρίσκεται στη Βηρυτό.
Keywords
Τυχαία Θέματα