Νέα σφαγή με 200 νεκρούς αμάχους στη Συρία

«Σοκαρισμένος και τρομαγμένος» δηλώνει ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία, Κόφι Ανάν, από τη σφαγή στο χωριό Ταραμσέχ κοντά στη Χάμα, μιλώντας για «επιβεβαιωμένη χρήση βαρέων όπλων, όπως πυροβολικό, αρμάτων μάχης και ελικοπτέρων»....

Τουλάχιστον 200 άτομα σφαγιάστηκαν την Πέμπτη από τις κυβερνητικές συριακές δυνάμεις σε χωριό της επαρχίας Χάμα, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης επικαλούμενοι μάρτυρες και κατοίκους.
Το χωριό Ταραμσέχ αρχικά περικυκλώθηκε
από τα συριακά στρατεύματα και αργότερα εισέβαλαν μέλη της πολιτοφυλακής Σαμπίχα.
Το χωριό, σύμφωνα με την επαναστατική ηγεσία του Συμβουλίου της Χάμα, δέχθηκε επίθεση από επιθετικά ελικόπτερα και άρματα μάχης, ενώ άνδρες της φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής μπήκαν στο χωριό και εκτέλεσαν αρκετούς πολίτες.

Αρκετοί από τους άμαχους σκοτώθηκαν από το βομβαρδισμό ή εκτελέστηκαν αφού πυροβολήθηκαν στο κεφάλι ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι επιβεβαιώθηκαν οι δραματικές επιθέσεις και ότι περιλάμβαναν την χρήση τανκς, ελικοπτέρων και βαρέως εξοπλισμού.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας ισχυρίστηκαν ότι τις σφαγές αμάχων πραγματοποίησαν «ομάδες τρομοκρατών» αλλά οι ακτιβιστές επιρρίπτουν την ευθύνη στην κυβέρνηση και αναφέρουν ότι 200 άνθρωποι θανατώθηκαν.

Αν επιβεβαιωθούν τα δραματικά νούμερα για το Ταραμσέχ, θα είναι η πιο αιματηρή επίθεση στο πλαίσιο των ταραχών στην Συρία.
Keywords
Τυχαία Θέματα